07:25
З Днем вчителя

День 1 жовтня цього року дуже багатий на події та свята – День захисників та захисниці, День Покрови Пресвятої Богородиці, День людей похилого віку, День музики. А ще – День вчителя.

Саме від вчителів багато в чому залежить, якою людиною виросте дитина, як буде ставитися до своєї Батьківщини, батьків, людей старшого віку, яку музику слухати, во що вірити.

До 24 лютого 2022р. в Україні працювало 13991 шкіл, в яких викладали 434 755 вчителів.  За час війни, за даними  ЮНІСЕФ, на підконтрольній Україні території повністю зруйновано понад 1300 шкіл. Скільки зруйновано на окупованих – достеменно невідомо.

Ще сотні шкіл в Україні зазнали часткових руйнувань унаслідок обстрілів. Нині вони не придатні до навчання. А деякі зачинили з міркувань безпеки, адже вони розташовані у прифронтових районах і можуть потрапити під ракетні обстріли.

1 вересня 2023р. до шкіл пішли близько 3,5 мільйонів учнів. Близько півмільйона навчається за кордоном. Більшість з них вчиться паралельно у двох школах – в країнах перебування та в українських.

Сьогодні школи працюють очно, дистанційно або змішано в залежності від безпекової ситуації.

В таких умовах понад 400 тис. вчителів намагаються забезпечити виконання учбового процесу, дати дітям необхідні знання, можливість розвиватись та зростати достойними громадянами своєї країни.

Тож вітаємо зі святом наших дорогих вчителів, які поруч зі своїми учнями чи на відстані, вчать дітей, виховують шанобливе ставлення до рідної землі, до свого роду, що йде від дідів-прадідів.

Зазвичай викладачам на честь свята дарують квіти, подарункові сертифікати, цукерки, книги. Але сьогодні багато вчителів та батьків закликають замість покупки квітів перерахувати гроші ЗСУ.

Бажаємо вчителям, щоб найскоріше вони змогли разом зі своїми учнями ходити до школи в рідних місцях, щоб уроки не переривались повітряними тривогами, а в очах дітей знову світились радість, щоб знову Україною лунав дитячий сміх.

Миру, щастя та наснаги!

 

Категорія: Оголошення | Переглядів: 55 | Додав: AdministratoR | Теги: Управління культури Бахмутської міс, Бахмутська ТГ, Центральна міська бібліотека м. Бах | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]