08:08
З Днем Будівельника!

Професія будівельника — одна з найдавніших, яка ніколи не втрачає значущості для людини. Розвиток нових технологій потребує постійного вдосконалення знань, безперервного оновлення ресурсів.

Щороку другої неділі серпня Україна вітає будівельників. Цього року День будівельника 2023 року випадає на 13 серпня. Важливість цієї професії є величезною, адже результатами праці будівельників ми користуємося щодня.

День будівельника - це професійне свято встановлене в 1993 році указом президента Леоніда Кучми на підтримку ініціативи працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів. Відзначається щорічно у другу неділю серпня.

У будівельників є традиційна посвята в професію для новеньких: молодий працівник повинен відкусити шматок хліба із сіллю, потримати руки над чашею з вогнем, а також одягнути каску та пройти "випробування" цеглою.

Деякі будівельники вішають над входом обереги, які забезпечують безпеку роботи, або носять із собою захисту монети чи зерна. Часто також розбивають пляшку шампанського об першу плиту для привернення удачі.

Найвдалішим днем для будівництва нового будинку з часів давніх слов'ян вважаються вівторок та четвер. Велике значення мало місце для будівництва. У жодному разі не можна було будувати на перехресті чи перетині доріг, а особливо на місці могили чи чиєїсь загибелі.

Поганою прикметою серед будівельників вважається будувати щось біля бузини - існує повір'я, що життя в будівлі біля цієї рослини буде нещасливим.

Всіх будівельників вітаємо з професійним святом і хочемо побажати ефективної та творчої праці, щастя та здоров'я, успіхів та благополуччя. Нехай робота приносить вам насолоду!

Нехай кожен проект буде наповнений любов'ю та виконаний із душею! Нехай кожна розпочата справа обов'язково завершується успіхом. Бажаємо, щоб особистого часу вистачало на реалізацію будь-яких планів.

 Зі святом будівельника!

Категорія: Оголошення | Переглядів: 75 | Додав: AdministratoR | Теги: Управління культури Бахмутської міс, Бахмутська ТГ, центральна міська бібліотека м. Бах | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]