07:30
Всесвітній день усмішки

У 2023 році Всесвітній день усмішки відзначають 6 жовтня.

Про те, що усміхатися корисно, чули всі. Усміхнена людина виглядає молодшою і навіть довше живе. Щира усмішка часто допомагає вирішити складні конфліктні ситуації. Тому не дивно, що в світі існує таке свято — Всесвітній день усмішки. З’явилося воно не так давно — в 1999 році. Отже, в першу п’ятницю жовтня ми будемо святкуємо черговий Всесвітній день усмішки. Це свято завжди випадає на п’ятницю, бо п’ятниця сама по собі сприяє усмішкам (попереду два вихідних дні), а жовтень  у багатьох є початком сезонної депресії (день усмішки має цю депресію прогнати).

ЯК СВЯТКУВАТИ ДЕНЬ УСМІШКИ?

Батьківщина свята — США, звідти воно розповсюдилося в різні країни світу. В Україні Всесвітній день усмішки не має якогось особливого національного колориту. Він святкується зазвичай згідно зі світовими традиціями.

  • Цього дня часто проводяться флешмоби. Зазвичай люди збираються на свіжому повітрі та вишиковуються у фігуру в формі смайлика.
  • Також першої п’ятниці жовтня варто робити життєрадісні селфі зі смайликами та ділитися ними у соцмережах. Таким чином інтернет-користувачі намагаються покращити настрій іншим людям, тобто зробити те, до чого закликав Харві Болл, — «допомогти з’явитися хоча б одній усмішці».
  • Крім того, в день свята проводяться різноманітні заходи в дитячих садочках, школах, вищих навчальних закладах. Це конкурси на кращий малюнок чи присвячені посмішці семінари. Наприклад, деякі навчальні заклади вішають на вході «Дошку добрих побажань», де студенти можуть залишити на листочках-смайликах будь-які приємні слова, щоб підняти настрій своїм товаришам.
  • В багатьох країнах прийнято дарувати один одному сувеніри із зображенням смайлика — листівки, футболки, посуд чи іграшки.

Звісно, ніхто не обмежений у польоті своєї фантазії щодо святкування дня усмішки. Можна самому створити будь-яку традицію, аби лише вона була позитивною і відповідала загальній концепції свята.

Усміхайтеся не тільки сьогодні, адже сміх продовжує життя!

Переглядів: 56 | Додав: AdministratoR | Теги: Центральна міська бібліотека м. Бах, Управління культури Бахмутської міс, Бахмутська ТГ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]