09:24
Всесвітній день кравця

Всесвітній день кравця, що відзначається 28 лютого, приурочений до дня народження видатного творця швейної машинки – Вільяма Хоу.

Ще з давніх часів вбрання застосовувалося у якості захисту тіла від холоду, сонця та укусів дрібних тварин.

Перші кравці використовували шкіру тварин та листя рослин для виготовлення одягу. Ця професія є однією з найдавніших у людському суспільстві, адже в усі часи ми потребували надійного захисту від умов навколишнього середовища. Найпоширенішими інструментами для роботи швачки є ножиці, голка та нитки. З появою швейної машинки створювати вбрання стало набагато простіше, тому ім’я сера Вільяма Хоу заслуговує бути увіковіченим на сторінках історвї.

Кравець – це провідна професія у виробництві одягу. Фахівці цієї спеціальності – люди творчі, відповідальні, естетично розвинені. Професія кравця швейного виробництва дає великі можливості для розвитку різних здібностей: нахил до малювання розвивається в процесі вивчення моделювання одягу, нахил до техніки – під час вивчення швейних машин, обладнання для волого-теплової обробки виробів.

Без роботи кравців у людей не було б одягу, адже саме вони займаються процесом його створення – від ідеї до підбору тканин та пошиття.

Цю спеціальність здобувають невипадково. Кравцями стають ті, хто любить творчу роботу і спілкування з людьми, ті, кому подобається процес створення одягу від А до Я.

Кравецька справа залишається мистецтвом, стрімко розвивається, а отже, цю професію можна з упевненістю назвати однією із перспективних.

Наразі в Україні існує великий попит на цю професію.

Категорія: Оголошення | Переглядів: 30 | Додав: AdministratoR | Теги: #Центральна_міська_бібліотека, #Бахмут_Жива_бібліотека, #Бахмутська_ТГ, #Управління_культури_Бахмутської_мі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]