06:41
Всесві́тній день океа́нів

Всесві́тній день океа́нів — всесвітній день боротьби за збереження біорізноманіття мешканців морських глибин і стабільну екологічну ситуацію в океанах. Відзначається щороку 8 червня. Дата була затверджена у 1992 році на Всесвітньому саміті ООН з довкілля і розвитку в Ріо-де-Жанейро (Бразилія ).

Океан – найбільший водний об’єкт, водний простір земної кулі за межами суходолу, він розташований серед материків і має систему циркуляції вод.

Площа поверхні Світового океану, до якого відносять всі океани та моря Землі, займає близько 71% її поверхні.

Основну частину кисню на планеті виробляють водорості, що розвиваються на океанічному дні.

Забруднення, браконьєрство, зміна екосистем через розбудови та зведення свердловин, все це і багато чого іншого, що людина робить власними руками, знищує океан і може призвести до необоротних негативних наслідків для людства.

Люди не повинні забувати, що вони живуть в оточенні природи, яка легко може взяти назад все, що дала людині. Якщо ми не будемо постійно відчувати її поруч з собою, ми забудемо, якою вона може бути грізною і могутньою. І тоді в один прекрасний день вона прийде і поглине нас.

Категорія: Оголошення | Переглядів: 88 | Додав: AdministratoR | Теги: Бахмутська міська бібліотека, Всесвітній день океанів, Управління культури Бахмутської міс, екологія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]