10:08
Воїни світла

Сьогодні, в День енергетика - професійне свято працівників енергетики та електротехнічної промисловості України, висловлюємо слова подяки всім, хто забезпечує нас електроенергією.

Уявити наше життя сьогодні без електрики просто неможливо. Вона скрізь, вона повсюди, вона оточує нас що миттєво. Якщо в наших оселях чи на роботі зникає світло, ми одразу відчуваємо значний дискомфорт, а в деяких випадках життя буквально припиняється. Наприклад, електротранспорт – тролейбуси чи трамваї. Вже не кажемо про сучасні технології – комп’ютери, Інтернет, телебачення тощо.

Українська енергетика в умовах війни проходить через те,  через що жодна країна світу не проходила ніколи, зазнає постійних та значних випробувань. Майже щодня російські війська завдають значних руйнувань українській енергетиці. Станом на серпень 2023 збитки енергосистеми України від масованих обстрілів становили близько $11 млрд. 

Але вона витримує ці випробування, являючи світові зразки стійкості – не стільки устаткування та обладнання, скільки стійкості людей. Бо за кожним устаткуванням, кожним часом відновлення стоїть людина, яка часто ризикує своїм життям під час роботи. Але наші енергетики не лише протистоять російським  руйнуванням, а й впроваджують нове та модернізують систему.Сьогодні енергетики стоять єдиним фронтом із захисниками ЗСУ. 

На превеликий жаль, Україна має немалі втрати на енергетичному фронті, але це не зупиняє роботу галузі.

Крім основного завдання – забезпечувати світло та роботу енергосистеми – енергетики активно допомагають фронту.

Це гуманітарна допомога - передача продуктів, засобів індивідуального захисту та зв'язку для військовослужбовців.

Це забезпечення військових технікою - автомобілів-позашляховиків, конструкцій для фортифікаційних споруд. Це безкоштовна електроенергія  медичним та військовим установам у Донецькій та Дніпропетровській областях.

Це допомога оргтехнікою, закупівлею амуніції та військових аксесуарів, ремонт військової техніки, забезпечення її запчастинами, пальним,

Це електрифікація оборонних об’єктів.

А скільки енергетиків зараз воюють у лавах ЗСУ!

Ми всі вдячні нашим відважним електрикам та енергетикам, нашим дійсно «воїнам світла», які попри всі негаразди, в умовах війни забезпечують нас цим найвидатнішим відкриттям цивілізації. Під обстрілами, ризикуючи життям, вони лагодять електролінії, відновлюють роботу електростанцій, щоб ми з вами могли жити в теплих та світлих оселях, лікуватись, випікати  хліб, вчити наших дітей та вчитись самім, підтримувати наших бійців, донатити на ЗСУ та протистояти ворогу. Тож найщиріші вітання та найтепліші побажання нашим бійцям енергетичного фронту – всім, хто дотичний до цієї галузі.

Категорія: Оголошення | Переглядів: 59 | Додав: AdministratoR | Теги: #Бахмут_Жива_бібліотека, #Управління_культури_Бахмутської_мі, #Бахмутська_ТГ, #Центральна_міська_бібліотека | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]