07:03
Сьогодні, 7 жовтня, у світі відзначають Міжнародний день листоноші.

√ Ця святкова подія була заснована на честь зусиль першого розносника газет, найнятого у Сполучених Штатах музеєм міста Нью-Йорка.

√ Це сталося у 1833 році, коли 10-річний Бларні Флаерті вперше взяв стос газет і вийшов на вулицю. Його крики «Газета! Бери свою газету, сюди!» – вперше пролунали на вулицях міста. 

√ Десятки років потому День листоноші святкують всі ті, хто пішов його слідами.

√ Свято стали відзначати з 1969 року за рішенням XVI Конгресу Союзу листонош, що зібрався в Токіо.

√ Пошта відіграє важливу роль у розвитку людського суспільства. Адже поштовий зв’язок був і залишається найдоступнішим і найпоширенішим засобом зв’язку для різних верств населення України.

√  Послугами пошти користується все цивілізоване людство. У кожній країні пошта, а подекуди лише пошта, є повсякденним і доступним засобом спілкування.

√  За будь-яких погодних умов (дощ, сніг, холод, спека) більш ніж 5 млн. поштових працівників усього світу щорічно обробляють і доставляють приблизно 430 млрд. внутрішніх поштових відправлень, понад 18 млн. міжнародних відправлень, близько 4,6 млрд. посилок.

√  Передача інформації — це така ж важлива функція, як і транспортування товарів і медикаментів.

√  Листоноша доставляє поштові відправлення та періодичні видання, кореспонденцію, повідомлення на одержання грошових переказів, посилок, листів та бандеролей, грошову допомогу.

√  У сьогоденні, не дивлячись на те, що частково роботу пошти виконує Інтернет і телефонний зв’язок, все ж таки існує безліч кур’єрських служб, а значить, потреба в послугах листонош в нашому суспільстві є.

√  Листоноша, який приносить звісточку від родичів і друзів, а також доставляє пенсію людям похилого віку — це високоповажана людина, яку всі раді бачити на порозі свого будинку.

√  До появи електронної пошти, величезну роль відігравали люди, що доставляють листи. Вісники, що перевозять письмові або усні послання з’явилися ще за античних часів у Стародавньому Єгипті.

√  Працівники американської поштової служби «Поні-експрес», що існувала в 1860—1861 р.р., доставляли кореспонденцію через весь північноамериканський материк на відстань 3106 км.

√  Перший пам’ятник листоноші в Україні Федору Фекеті встановлений у закарпатському райцентрі Перечин у 2004 році.

√ Щодня листоноша Федір Фекета, якого тоді шанобливо називали «послом», долав 60 кілометрів, доставляючи землякам з Ужгорода газети, листи, грошові перекази тощо. Шлях пролягав через гори, струмки і річки. Посол не раз зустрічав ведмедів і рисей, але завжди вчасно приносив пошту.

√ В час розвитку нових технологій ми продовжуємо заглядати і в поштову скриньку. Тому безумовно гарантом успішного розвитку вітчизняної пошти є передусім повсякденна робота її працівників.

√ Вітаємо наших листонош зі святом!

√ Щодня ви допомагаєте нам бути ближчими один до одного і приносите свіжі вісті.

√ Даруйте людям добро, будьте здорові і щасливі!

Категорія: Оголошення | Переглядів: 58 | Додав: AdministratoR | Теги: Центральна міська бібліотека м. Бах, Управління культури Бахмутської міс, Бахмутська ТГ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]