10:31
Презентація збірки «Коло» артемівського поета Миколи Джмеля.

   5 жовтня у читальному залі бібліотеки-філіалу №7 Артемівської міської ЦБС м. Соледара відбулася вагома подія у культурному житті нашого міста - презентація нової збірки артемівського поета Миколи Джмеля.

На зустріч були запрошені: бібліотекар ЗОШ №13 Семігук З.П., вчителі ЗОШ №13, учні 6,9,10-х класів ЗОШ  №13.

Микола Олександрович Джміль (Сергієнко) народився в Артемівському районі, у с. Отрадівка. Маючи технічну освіту, він все життя відчував потяг до творчості, але друкуватися почав не так давно. Його перша збірка «Долоні сонця» побачила світ у 2005 році, друга збірка поезій «Джерело істини» вийшла  у 2008 році, а з третьою автор завітав до нас. Вона має назву «Коло».

Провідними темами його творчості стали любов до рідної землі, до неньки –України, до української мови, до ближнього і всього сущого на землі.

Свій поетичний урок Микола Олександрович присвятив темі духовності і поступово підвів учасників заходу до думки, що духовність не у дотриманні обрядів, не у рівні освіченості, а у тому, наскільки людина близька до ідеалів добра і справедливості, наскільки вона багата душевно.

Особливо сподобались вірші «Мамо спить», «Молитва», а також уривок з поеми «Пори року» про осінь. На згадку про цю зустріч автор подарував учням і бібліотеці свої збірки.

Категорія: Масові заходи | Переглядів: 813 | Додав: AdministratoR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]