15:07
Пам’яті героїв Крут

#Управління_культури_Бахмутської_міської_ради

#Бахмутська_ТГ

#Центральна_міська_бібліотека

#Українськийінституткниги

29 січня 2022  року в Україні відзначається 104-а річниця бою під Крутами, котрий для  українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.

29 січня 1918 року 300 молодих студентів-патріотів постали проти чотирьохтисячної більшовицької армії задля захисту нашої держави. Це пам’ятна і водночас трагічна подія нашої історії.

З метою вшанування пам’яті загиблих під Крутами в центральній міській бібліотеці  проведено годину історичної пам’яті «Під Крутами пішли в безсмертя». Учні 9-А класу (кл. керівник  Панчук О.Ю.) НВК №11 з цікавістю  прослухали повідомлення про перебіг подій столітньої давності, переглянули відеофільм Львівського ліцею імені Героїв Крут, ознайомилися з книжковою виставкою, де була представлена і нова  книга « Крути. Січень 1918 року». Це видання, до якого увійшли невідомі і маловідомі документи, матеріали, свідчення, спогади, кіносценарій, бібліотека  отримала від Українського інституту  книги.

 По закінченню зустрічі всі присутні дійшли до висновку:  не можна викреслити з людської пам’яті той великий та безсмертний подвиг юних студентів, що захищали українську державність, поклавши на її вівтар найцінніше – власне життя.

 

 

 

Категорія: Масові заходи | Переглядів: 291 | Додав: AdministratoR | Теги: Центральна міська бібліотека Бахмут, Крути | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]