09:23
Міжнародний День Студента!

День студента — свято всіх студентів, яке в Україні відзначають як і в більшості країн світу — 17 листопада, також відоме як міжнародний День студентів, який було впроваджено на Всесвітньому конгресі студентів.

На жаль, фундаментом дати святкування стали трагічні події 1939 року. В Чехії під час мирної демонстрації один зі студентів був важко поранений поліцією. Отримані ушкодження були несумісні з життям і студент помер. 

Його смерть викликала ряд протестів невдоволених студентів, що привернули увагу окупаційної влади, яка своєю чергою розв’язала питання у свій спосіб. Під час наради з Адольфем Гітлером було прийнято закрити всі вищі навчальні заклади Чехії на три роки.

Під час протестів багато студентів було арештовано, більшість з них було відправлено до концтаборів, деякі з них були розстріляні. Гуртожитки були окуповані, солдати виганяли студентів на вулиці в одних піжамах під час досить холодної погоди.

День, коли були вчинені найстрашніші злочини проти студентів, назавжди залишився в історії. Це сталося 17 листопада.

В 1941 році Міжнародна Рада Студентів вирішила встановити день пам’яті трагічних подій і вирішили зробити 17 листопада міжнародним днем всіх студентів. Пам’ятний день відзначали на рівні ООН.

В наші дні цей день вже не трактується як трагедія, навпаки, цього дня відзначають свято молодості, веселого життя та відсутності дорослих проблем.

Цікаві факти про студентів.

У деяких країнах світу місцеві виші дотримуються дивної традиції «первісного крику». Студентам не забороняється виходити на вулицю та просто неба голосно дико репетувати впродовж 5-10 хвилин. Вважається, що так можна позбутися психологічного та емоційного напруження під час екзаменаційної сесії.

Незвичайна традиція існує в університеті Джорджтауну. Місцеві студенти крадуть стрілки годинника з вежі Healy Hall, а потім відправляють Папі Римському. Зупинити крадіжки не можуть ані поліція, ані служби охорони. Тож 5-6 разів на рік вежа лишається без стрілок на годиннику.

Кубик Рубіка був створений угорським професором архітектури Ерне Рубіком. Спочатку він був задуманий як навчальний посібник для слухачів лекцій з архітектури, аби студенти краще зрозуміли принципи просторової уяви.

В університеті Прінстону в США викладачам не потрібно контролювати студентів під час здачі письмових робіт, бо ніхто не списує. У перший день навчання кожний студент дає клятву дотримуватися «Кодексу чесності» та бути високоморальним громадянином. Тому викладачам необов’язково бути в аудиторіях при здачі письмових робіт.

Сьогодні ваше свято, студенти! Нехай цей рік принесе вам не лише нові знання, а й безліч захоплюючих подій. Успіхів у навчанні та натхнення вам на кожному кроці!

 

Категорія: Оголошення | Переглядів: 46 | Додав: AdministratoR | Теги: #Управління_культури_Бахмутської_мі, #Бахмут_Жива_бібліотека, #Центральна_міська_бібліотека, #Бахмутська_ТГ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]