11:45
Міжнародний день культури

15 квітня – знаменний день для всієї світової культури. 15 квітня 1935 року був прийняти міжнародний договір «Про охорону художніх та наукових установ та історичних пам’яток», який відомий як Пакт Рериху.

 У Пакті містяться загальні принципові положення про захист культурних цінностей та повагу, яку їм слід надавати. Це універсальний документ, який може застосовуватися в мирний час та в разі  збройного конфликту. На честь цього у 1998 році був заснований Міжнародний день культури, який покликаний ще раз підкреслити важливість усіх галузей діяльності культурного світу. Ідея створення організованої охорони культурних цінностей належить видатному філософу, художнику, письменнику, мандрівнику і діячеві культури Миколі Реріху, який вважав культуру головною рушійною силою на шляху до вдосконалення людського суспільства, бачив у ній основу єднання людей різних національностей і віросповідань. Микола Реріх запропонував спеціальний знак – стяг миру для ідентифікації об’єктів охорони: біле полотно з червоним колом, у якому були зображені ще три червоних кола. Символізують минуле, сьогодення й майбутнє та об’єднуються кільцем вічності. Стяг миру – символ миру та об’єднання людей для високих гуманних цілей. Такий знак зустрічається на багатьох пам’ятниках культури різних епох в різних куточках земної кулі.

Людина не може жити без хліба не лише земного, але й духовного. Культура наповнює  позитивною енергією все людство, допомагає творити, зберігати надбання та відкривати нове.

Без духовних цінностей абсолютно неможливо існування людства, тому берегти їх потрібно навіть у найважчі часи!

Категорія: Оголошення | Переглядів: 40 | Додав: AdministratoR | Теги: #Бахмутська_ТГ, #Бахмут_Жива_бібліотека, #Центральна_міська_бібліотека, #Управління_культури_Бахмутської_мі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]