17:10
Міжнародний день кіно

28 грудня 1895 року у Парижі в підвалі «Гран-кафе» на бульварі Капуцинок брати Люм'єр вперше презентували публіці на великому екрані перший документальний фільм «Вихід робітників із фабрики». Фільм також згадується як «Вихід із заводу», « Вихід робітників із заводу братів Люм'єр».

Цей фільм відкрив знаменитий перший платний кіносеанс з десяти фільмів. Саме ця дата і стала датою святкування «Міжнародного дня кіно».

У 1895 році французи Луї та Огюст Люм'єр отримали патент на винайдений ними апарат, який вони назвали «Синематограф». З тих пір кіно стало невід’ємною частиною людського життя.

Фільм знятий 19 березня 1895 року біля воріт фабрики братів Люм'єр, яка була розташована в Ліоні за адресою Монплезір, вулиця Сен-Віктор, 25.

А вже 22 березня цей фільм було показано на конференції, присвяченій розвитку французької фотопромисловості.

Збереглися три зроблених Люм'єрами (можливо, з різницею в кілька годин, судячи зі змін в освітленості і положенні тіні від дерев) зйомки цього сюжету — ці варіанти відтворені у випущеній на DVD збірці «Перші фільми братів Люм'єр». Згідно з коментарем Бертрана Таверньє до цієї збірки, на різних сеансах (особливо ранніх) Люм'єри могли демонструвати будь-яку з цих зйомок, що можна підтвердити також газетними репортажами про перші сеанси, описами особливостей кожного з варіантів (репортери згадували появу на екрані собаки, велосипедиста, коня або воза, які є не в кожній з трьох версій). Існування цих версій дозволяє припустити, що Люм'єри не просто зняли вихід робітників з власної фабрики, а зробили протягом дня кілька «дублів», заздалегідь погодивши з робітниками порядок зйомки.

У каталозі торгового дому Люм'єр фільм значиться під номером 91.

Переглянути цей фільм можна за посиланням - https://www.youtube.com/watch?v=sbW8Izcqh8M

Оскільки Міжнародний день кіно збігається з Різдвяними та новорічними святами, тож пропонуємо переглянути кілька добрих, трошки казкових фільмів.

Микола Гоголь. Ніч перед Різдвом.

Так, не дивуйтеся. Саме Микола Васильович Гоголь. «Ніч перед Різдвом» - чудовий повнометражний фільм у стилі традиційної анімації, який був створений 1951 році сестрами Брумберг.

Сестри Брумберг – Валентина та Зінаїда Семенівни – «бабусі мультиплікації».

Відмінна риса їх робіт - поєднання казкової атмосфери з сучасною обстановкою, а також легкий, хуліганський гумор (особливо - у 1960-х та 1970-х роках). Вони не соромилися вчитися в Уолта Діснея, трішки у Текса Ейвері, і створювали свої власні шедеври.

Дивитись мультфільм українською - https://www.youtube.com/watch?v=WQJKVKqkPfo

"Різдво з невдахами"/Різдво з Кранками (2004р.)

Подружжя Лютер і Нора у фільмі «Різдво з невдахами» разом вже багато років, але за час сімейного життя вони почали відчувати справжню відразу до Різдва. Всі ці подарунки, урочиста суєта, обов'язкові зустрічі з родичами і приготування немислимої кількості святкових страв до жаху їм набридли, а виспівування різдвяних пісень і звуки хлопавок викликають тільки головний біль. Крім того, щорічні витрати на святкування перевищують 6 тисяч доларів, що є важким випробуванням для їх сімейного бюджету.

Цього року подружжя вирішило відмовитися від традиційного святкування Різдва, і відправиться в довгоочікуваний відпочинок на Карибські острови, який обійдеться їм набагато дешевше. Здавалося, їх мрія здійснилася: більше ніяких гірлянд і ялинкових іграшок, колядок і нескінченних феєрверків. Однак очікування коханих не виправдалися, і їх чекає чимало прикрих неприємностей. Відчайдушна спроба втекти від Різдва обернулася ланцюжком кумедних пригод, до яких мають безпосереднє відношення дивакуваті сусіди подружжя…

Дивитись - https://uakino.club/filmy/genre_comedy/5238-rzdvo-z-nevdahami.html

"Незабутнє Різдво" (2022р.)

Вона звикла отримувати завжди бажане, жити у розкоші, купатися у грошах і бути у центрі уваги. Розпещена спадкоємиця величезного стану вирішила трохи відпочити. Дівчина вирушає на один із фешенебельних гірськолижних курортів, щоб вдосталь покататися на лижах та весело провести час у компанії друзів. Вона навіть не уявляла, що ця відпустка виявиться не такою, як попередні, і повністю змінить її життя. В один із сонячних погожих днів головна героїня вирішила освоїти нову, складнішу трасу. Вона починає спуск, але зненацька спотикається. Дівчина прийшла до тями в незнайомому будинку. Нещасний випадок у горах призвів до повної втрати пам'яті. Поранену лижницю знайшов привабливий батько-одинак, приніс у свій будинок, де разом із маленькою донькою доглядав її. Будинок рятівника не вирізняється особливою розкішшю, але в ньому панує затишна, тепла атмосфера. Наближається Різдво, молодий вдівець, його маленька дочка та їхня гостя перебувають у очікуванні дива.

Дивитись фільм - https://uakino.club/filmy/genre_melodrama/15735-nezabutnye-rzdvo.html

«У дусі Різдва» (2022)

Уявіть зворушливу історію Чарльза Діккенса про Скруджа і чотирьох привидів у переддень Різдва – але смішнішу. Фільм - музична версія знаменитої повісті Чарльза Діккенса «Різдвяна пісня в прозі, або Різдвяне оповідання з привидами» з Віллом Ферреллом, Раяном Рейнолдсом й Октавією Спенсер. І грандіозними музичними номерами.

Дивитись фільм  https://kinoukr.com/5328-duh-rizdva.html

Несусвітнє Різдво / Різдво з Кластерфанками (2021р.)

За тиждень до Різдва молода та амбітна Холлі, яка обіймає ключову посаду в нью-йоркському відділі скуповування нерухомості, провалює важливу угоду, але отримує від свого боса ще один шанс. Головній героїні належить викупити затишний сімейний готель у маленькому містечку, щоб переобладнати його та прилеглу територію під розважальний комплекс. Дівчина, яка дотримується кредо «переконувати, примушувати і перемагати», планує обвести господарів бізнесу навколо пальця, але знайомство з Френком, їх гарним і добрим племінником, руйнує всі плани.

Дивитися онлайн фільм українською в HD якості https://kinoukr.com/5442-nesusvitnye-rizdvo.html

https://uakino.club/filmy/genre_melodrama/16269-nesusvtnye-rzdvo.htm

Категорія: Оголошення | Переглядів: 67 | Додав: AdministratoR | Теги: #Бахмутська_ТГ, #Центральна_міська_бібліотека, #Бахмут_Жива_бібліотека, #Управління_культури_Бахмутської_мі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]