09:14
Міжнародний день йоги

Йога – давня духовна практика, яка прийшла до нас із Індії. Вона складається з восьми ступенів, що стосуються всіх аспектів людського буття – від дотримання моральних принципів, роботи з тілом та з диханням, до більш тонких технік управління психікою, розумом та свідомістю

Міжнародний день йоги відзначається з 2015 року, щорічно 21 червня. Встановлений Генеральною Асамблеєю ООН в 2014-му році. Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді звернувся до ООН із пропозицією 21 червня відзначати Міжнародний день йоги, оскільки це найдовший день в році (день літнього сонцестояння) у Північній півкулі і має особливе значення у багатьох частинах світу.

Йога з’явилася кілька тисячоліть тому. За час свого існування ця практика трансформувалася і вдосконалювалася, у ній з’являлися нові напрями, але сутність не змінювалася. Сьогодні у йоги мільйони шанувальників у всьому світі.

Йогу може практикувати практично кожен бажаючий. У ній немає обмежень за віком, статевою ознакою та за іншими параметрами. Крім того, занять йогою не вимагає спеціального обладнання: достатньо килимка та вашого бажання. 

Давні йоги вважали, що кожній людині призначено обмежену кількість вдихів протягом життя. Тому йога допомагає продовжити життя завдяки пранаямі, повільним і глибоким вдихам та видихам. Крім того, йога затримує старіння, оскільки стимулює детоксикацію організму. А також омолоджує наше тіло та внутрішні органи за допомогою перевернутих асан.

Поза лотоса, мабуть, найбільш знакова позиція йоги. Будда Гаутама (засновник буддизму) і Шива (головний бог в індуїзмі), як правило, представлені в цій позі. Вона символізує ідеальну симетрію та гармонію квітки лотоса.

Більшість вчених погоджуються з тим, що йога сама по собі не є релігією, попри те, що йога та індуїзм тісно пов'язані між собою.
3. Сьогодні існує більше ніж 100 різних шкіл йоги, та найбільш популярним видом йоги в західних країнах є Хатха-йога.

Для того щоб зайнятися йогою сучасній людині зовсім необов’язково їхати в Індію – батьківщину цього вчення, і жити в ашрамі. Зараз у всьому світі існує безліч секцій, в яких будь-який охочий може особисто доторкнутися до однієї з найдавніших східних практик. 

Який ефект від йоги?

Йога розвиває людину всебічно — через тіло, розум та емоції, а також допомагає досягти гармонії фізичного та психологічного стану. Систематичні заняття благотворно впливають на всі органи та системи, що дозволяють досягти душевної рівноваги.

Йога вчить спостерігати за собою та навколишнім світом, вивчати себе, слухати та чути свій організм. Філософія здоров'я, гармонія фізичного та ментального.

Найважливіше у заняттях йогою – не техніка дихання, знання асан чи гнучкість суглобів. Найважливіше – це розстелити килимок та почати займатися.

Категорія: Оголошення | Переглядів: 240 | Додав: AdministratoR | Теги: Бахмутська ТГ, Управління культури Бахмутської міс, центральна міська бібліотека | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]