09:25
Міжнародний День інвалідів

У грудні 1992 року Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй (ООН) проголосила 3 грудня Міжнародним днем інвалідів.

Відзначення цієї дати – це привід задуматись над проблемами, з якими щоденно стикаються люди з інвалідністю, посилити увагу до захисту їх гідності, прав і благополуччя.

Інвалідність не є перепоною до повноцінного життя, це не вирок й не покарання. Люди з інвалідністю є повноправними членами суспільства, які потребують трішечки більше уваги та піклування, створення відповідних умов.

Вирішальним чинником у міжнародному регулюванні проблем інвалідів є визначення того, що питання інвалідності належить до сфери прав людини, однак, незважаючи на те, що було прийнято значну кількість міжнародних актів, люди з обмеженими можливостями в усьому світі продовжують зазнавати дискримінації, а їх права порушуються.

Захищаючи гідність людей із обмеженими можливостями, ми захищаємо своє людське обличчя. Тож, побажаємо людям із особливими можливостями витримки, здоров’я, оптимізму та втілення у життя їхні планів, задумів та мрій.

Категорія: Оголошення | Переглядів: 62 | Додав: AdministratoR | Теги: #Центральна_міська_бібліотека, #Управління_культури_Бахмутської_мі, #Бахмут_Жива_бібліотека, #Бахмутська_ТГ | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]