11:17
Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотиками й їхнім незаконним оборотом

Всі ми з вами дуже різні, у кожного з нас своє особисте життя, зі своїми планами, проблемами і інтересами. Але об’єднує усіх нас одне спільне бажання – кожен з нас хоче бути щасливим.  Мало хто з нас прислухається до порад інших, вважаючи за краще свій шлях помилок і проб. І все ж таки деяких помилок краще не робити, бо занадто вже багато горя вони здатні заподіяти.

Діагноз “наркоман” звучить коротко і приречено: ще живий, ще сповнений сил, і немає тебе!

Наркоманія – хвороба, що характеризується непереборним потягом до наркотиків, що викликає в малих дозах ейфорію, у великих – оглушення, наркотичний сон.

Тому 26 червня 1987 року Міжнародна конференція по боротьбі зі зловживанням наркотичними засобами й їхнім незаконним обігом прийняла Всеосяжний план діяльності. 7 грудня 1987 році Генеральна Асамблея ООН установила Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотиками й їхнім незаконним оборотом у знак вираження своєї рішучості підсилювати діяльність по створенню міжнародного співтовариства, вільного від зловживання наркотиками.

Історія наркотиків стара як людство! Наркотики були відомі і вживалися дуже давно! Америка страждала від хвилі наркотиків! Наркоманія захопила чорний ринок ще в 20-х роках минулого віку! У 80-ті роки, нова забава разом із усіма західними цінностями прийшла в ряди і нашої молоді, розповсюджуючись підвалами і темними вулицями міст, набула такого масштабу, що правоохоронці не змогли стримати потік завезення наркотиків, і смерть із величезним напором вилилася, перш за все, на підлітків і молодь! Адже основна частина наркоманів – підлітки і молоді люди, які набагато слабкіші психологічно аніж дорослі.

Причинами, що спонукають спробувати наркотики, мо­жуть стати: цікавість, нудьга, бажання пережити незви­чайні відчуття, депресія, почуття гніву або образи. Беззмістовне дозвілля може привести до зустрічі з ком­паніями наркоманів. Часто захоплення наркотиками починається як спроба тимчасово забути про проблеми, що виникли в житті, поз­бутися страждань через нещасливе кохання.

Ознаки і симптоми можливого вживання наркотиків Поведінкові ознаки: наростаюча байдужість до всього, погіршення пам'яті, уваги і сну; часта відсутність дома, прогули в школі по незрозумілим причинам; зниження успішності в школі; постійні прохання дати грошей; безпричинне збудження або в'ялість; пропажа з дому цінностей, книжок, одягу, відео- і аудіотехніки; часті телефонні дзвінки; самоізоляція, відсутність інтересу до справ, які раніше були цікавими; частий обман, скритність, брехливість; неохайній зовнішній вигляд; проведення більшої половини часу в компаніях асоціального типу.

Передозування та «ломка» - дві головні проблеми нар­комана. Під час «ломки» наркоману настільки погано, що він, намагаючись отримати наркотики, здатний нашкодити й собі, й іншим.
Що ж може чекати людину, яка вживає наркотики?
Це психічні розлади, які іноді тривають роками, затьма­рення розуму та галюцинації, які часто призводять до смерті.

Не кожен, хто спробує наркотики, обов'язково стане наркоманом, але цілком безперечно, що кожен, хто вже звик до них, розпочав із того, що одного разу спробував наркотик...

Категорія: Оголошення | Переглядів: 259 | Додав: AdministratoR | Теги: центральна міська бібліотека, Бахмутська ТГ, наркотики, Управління культури Бахмутської міс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]