08:30
Е. М. Ремарк — найкращі твори з рейтингу популярності.

Перелік найкращих творів, які буде цікаво прочитати у повному викладі

"На Західному фронті без змін"- культовий роман автора, випущений у 1929 році. Тут Еріх розповідає  про свій військовий досвід.

Оповідь у романі ведеться від імені молодого хлопця  Пауля Боймера, який разом зі своїми сімома однокласниками потрапив на фронт під час Першої світової війни. Він  показує  про все, що відбувається зі звичайними солдатами під час війни. Участь у бойових діях на Західному фронті, життя під час більш-менш спокійних днів, перебування у шпиталях і коротких відпустках вдома. Ремарк називає цих молодих людей «втраченим поколінням», бо вони через душевні й психологічні травми, отримані під час війни, не зможуть уже адаптуватися до «нормального» мирного життя. Ця проблема є однією з найважливіших у романі.

"Три товарища" -  найчитальніший роман автора зі списку рейтингу найпопулярніших і найвідоміших романів англійською та німецькою мовами, випущений у 1936 році. У центрі уваги три друга та любов одного з них до дівчини.

"Тріумфальна арка" - знаменитий роман, який уперше набув свого розголосу в американському штаті 1946 року. У центрі сюжету — чоловік із хірургічною освітою, який емігрував із Німеччини до Франції та не отримав громадянства в останній. Оперуючи пацієнтів, він змушений постійно ховатися від влади.

 «Іскра життя» - роман 1952 року. Опис страшної трагедії з життя письменника. Роман присвячений молодшій сестрі Еріха, яку заарештували та вбили фашисти, обезголовивши її за поширення негативної інформації проти фашистської армії. У сюжеті роману розповідається про вигаданий концтабір, де люди намагаються знайти в собі іскру до життя, здатність жити в нелюдських муках і втекти.

«Ніч у Лісабоні» - написана від імені героя-оповідача, супутницю якого звуть Рут. Рятуючись від нацистів, оповідач разом з Рут опиняється в Лісабоні, де безуспішно намагається роздобути грошей на фальшиві американські візи та квитки на пароплав до США — останню надію біженців. В одну з ночей 1942 року він зустрічає на набережній незнайомця, який готовий подарувати йому два квитки на пароплав, але за однієї умови: герой роману має пробути всю ніч з незнайомцем і вислухати його оповідь. Розповідь незнайомця постає повною драматизму історією життя людини, в якій переплітаються його особиста трагедія і трагедія Європи, розчавленої нацизмом.

 «Час жити та час помирати» -  ще один антивоєнний роман, випущений 1954 року. У ньому йдеться про молодого фронтовика  Ернста, який виходить у відпустку.  Вирішуючи скористатися своєю відпусткою, він проникає по той бік барикад і дізнається про життя бранців, партизанів та простих людей, які хочуть мирного неба над головою. Занурившись у це життя, він переймається і вирішує допомагати їм.

Категорія: Звернення | Переглядів: 158 | Додав: AdministratoR | Теги: Бахмутська ТГ, центральна міська бібліотека, Управління культури Бахмутської міс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]