14:31
Духовне просвітництво читачів дитячих бібліотек на принципах християнської моралі

17 березня 2010 року на базі міської бібліотеки для дітей відбувся міжвідомчий семінар-конференція для бібліотекарів міських та шкільних бібліотек за темою «Духовне просвітництво читачів дитячих бібліотек на принципах християнської моралі».


Відкрила семінар директор централізованої бібліотечної системи Біленко Т. М.


        Про шляхи та методи формування духовного світу юних читачів йшлося у виступах гостей та бібліотекарів семінару.


Особливої урочистості роботі семінару надала присутність протоієрея храму Всіх Святих. Він благословив усіх присутніх  на цю благородну і нелегку справу - виховання у читачів християнських чеснот, висловив своє бачення проблем християнського виховання на сучасному етапі.


Глибокими за змістом, цікавими за формою, емоційними за подачею були лекції вчителя української мови та літератури ЗОШ №5 Лисюк Н.В. «Християнські мотиви у творчості українських письменників» і викладача школи мистецтв Потужньої Л.С. «Християнський дух добра та милосердя в образотворчому мистецтві». Вони збагатили слухачів семінару цікавою інформацією про емоційний, слуховий і зоровий вплив художніх і образотворчих творів, що являють собою приклади морально-етичних основ християнства.


Змістовними були виступи  заступника директора централізованої бібліотечної системи по роботі з дітьми Лахнової Р.І. «Християнські моральні цінності, як система духовності людини», начальника відділу обслуговування  міської бібліотеки для дітей  Комісаренко Л.В. «Православні свята у міській бібліотеці для дітей», бібліотекаря  ЗОШ №2 Воловик І.О.  «Видатні педагоги про християнське виховання дітей», бібліотекаря  ЗОШ №7 Рахвальської А.Ф. «Християнське виховання у школі і сім’ї ».


Відбулося на семінарі і знайомство з новою збіркою поезій В.А. Ставрулової «Резонанс». Перший розділ цієї збірки  «Дорога до храму» - це вірші про православний Донбас, про духовне життя людини, віру в Бога.


Великий інтерес учасників семінару викликали книжкова виставка «Поговоримо про Бога», інформаційний перегляд «Православні свята».


В програмі семінару – святкова зустріч у Православній вітальні «Музика християнської душі».  Духовна музика і пісні урочисто і велично звучали у виконанні викладачів школи мистецтв.


Семінар збагатив учасників семінару корисними знаннями, глибокою інформацією та сучасним баченням методів християнського виховання читачів у бібліотеках.

Категорія: Масові заходи | Переглядів: 1881 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
1 Beyza  
0
You put the lime in the coconut and drink the aritlce up.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]