09:29
До Дня Державного Гімну України

Сьогодні - День Державного Гімну України.

10 березня для Дня Державного Гімну був обраний як день, в який вперше прозвучав твір композитора Михайла Вербицького на слова поета Павла Чубинського «Ще не вмерла Україна» в 1865 році в Перемишлі (Польща). Ним завершили концерт, присвячений пам’яті Тараса Шевченка. Того ж року вірш уже був надрукований разом з нотами. Твір у виконанні українського оперного співака-тенора Модеста Менцинського був записаний на платівку в Кельнському відділенні «Грамофона» у жовтні 1910 р.

Офіційно його музична редакція ухвалена Верховною Радою України 15 січня 1992 року. Тільки 6 березня 2003 року Верховна Рада України ухвалила Закон “Про Державний Гімн України”, котрий виніс на розгляд тодішній президент Леонід Кучма. Законопроєктом пропонувалося затвердити як Державний Гімн національний Гімн на музику Михайла Вербицького зі словами першого куплету і приспівом пісні Павла Чубинського “Ще не вмерла Україна”. Президент рекомендував змінити звучання першої строфи Гімну на “Ще не вмерла України і слава, і воля”.

Наруга над Державним Гімном України тягне за собою відповідальність, передбачену законом.

Пропонуємо перевірити свої знання про Державний Гімн України, за допомогою флеш-опитування.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdTlvgN2p8Hdn43ty7E9bHQmEk8TUZy5L8aEQ-xGW3ibO4wQA/viewform?usp=sf_link

Переглядів: 109 | Додав: AdministratoR | Теги: державний гімн, україна, Державний гімн України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 centnina2013  
0
Не зрозуміла, чому правильною відповіддю на перше питання є Фейк. Подивилася в Інтернеті, за данними Центру опитування ООН в 2016р.дійсно гімн України посів перше місце.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]