10:26
День всесвітніх молитов про мир

1 січня, крім Нового року, в світі вже 55-й раз відзначають День Миру, або День всесвітніх молитов про мир. І це дуже символічно – починати рік з миру, з прохання про мир в усьому світі.

У грудні 1967 р. Папа Римський Павло VI започаткував нове Католицьке свято – День всесвітніх молитов про мир. Вперше Всесвітній день миру був відзначений 1 січня 1968 р.

І хоча свято з’явилось як католицьке, в 1969р. Генеральною Асамблеєю ООН воно було проголошено офіційним. Свято отримало нову назву – Всесвітній день миру. Бо саме Мир – головна цінність для будь-якої людини. Захищати його ідеали, зміцнювати дружні відносини між державами, спільними зусиллями працювати для досягнення миру в усьому світі – основні принципи, якими керувалася ООН, заснувавши це свято.

У цей день католицькі понтифіки та священники звертаються до віруючих з посланнями миру та закликають пробачити своїх ворогів і припинити всіляку ворожнечу в усьому світі. Вони наголошують на тому, що кожен має взяти відповідальність за внесок у справу миру. Водночас віруючі моляться та закликають Бога послати мир на Землю і припинити всі кровопролитні війни.

Питання миру сьогодні стоїть дуже гостро, адже окрім України на мапі світу триває ще 80! військових конфліктів (активних та заморожених). Багато з них дуже жорстокі та кровопролитні, наприклад,  Сирія, Ізраїль та Палестина, Сомалі та Південний Судан, зіткнення та конфлікти в Африці.

Мир - це найзаповітніше бажання усіх українців, котре вони висловлюють вголос так згуртовано, як ніколи раніше. Український народ знає ціну Миру. Тож 1 січня тисячі українців приєднуються до Всесвітнього дня миру. І не тільки молитвами, а й у запеклих боях, зі зброєю в руках, ціною власного життя відстоюють мир у своїх країні.

Нехай Господь допомагає ЗСУ та Україні в боротьбі за її незалежність і Перемогу!  Миру всім нам в усьому – миру нашій рідній Україні, миру в сім’ях та миру в серцях!

Мир на землі – це затишок і тиша,

Це сміх дитячий і душі політ,

Коли поет чарівні вірші пише

Про незвичайний, дивовижний світ.

Мир на землі – це росяні світанки,

Краса і творчість, пісня у гаях.

Мир на землі – це вечори і ранки

Із радістю і щастям у серцях.

Мир на землі – це дім і мама, й тато,

Й любові стільки – просто через край!

Це та земля, де щастя є багато,

І в кожній хаті – хліба коровай.

Це та земля, де сміх і пісня лине,

А діти йдуть до школи знов і знов.

Й ніколи у боях ніхто не гине,

Бо там господар – щастя і любов.

Н. Красоткіна

Ісусова Молитва за Мир в Україні - https://www.youtube.com/watch?v=ZFi--IqYdRY

Молитва за Україну, Мир і Спокій (українська версія) (субтитри) https://www.youtube.com/watch?v=7IZkbi69pWQ

Молитва за мир в Україні та українське військо - https://www.youtube.com/watch?v=gauQbk-7Hq8

Молитви за мир в Україні - https://www.preobraz.kiev.ua/prayers/peace_in_ukraine/

Категорія: Масові заходи | Переглядів: 76 | Додав: AdministratoR | Теги: мир, Центральна міська бібліотека Бахмут, день миру | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]