07:59
День тварин

Якщо душа – це вміння любити, бути відданим і вдячним, то тварини володіють нею в більшій мірі, ніж багато людей.   Джеймс Херріот

Тварини – наші сусіди по планеті. 

4 жовтня у всьому світі відзначається важливе міжнародне свято – Всесвітній день тварин, або World Animal Day.

4 жовтня Організація Об’єднаних націй визначила як Міжнародний день захисту тварин. В Україні цей день відзначають з 2000 року. А в 2006 році в нашій країні був прийнятий «Закон про захист тварин від жорстокого поводження» , який захищає право всіх тварин на життя.

Вперше свято було організовано в Берліні 24 березня 1925 року за ініціативи відомого на той час письменника та захисника тварин Генріха Ціммермана. Через 4 роки святкування перенесли на 4 жовтня. Дату обрали невипадково. Саме цього дня помер католицький священнослужитель Франциск Асизький, який вважається покровителем тварин.

Цей день – нагода усвідомити людям свою відповідальність щодо тварин, можливість ще раз закликати суспільство захищати фауну.

Не можна до тварин підходити з людської міркою. Їх світ старше нашого і досконаліше, і самі вони – істоти більш закінчені і досконалі, ніж ми з вами. Тварини -не менші брати і не бідні родичі, вони – інші народи, разом з нами потрапили в мережу життя, в мережу часу; такі ж, як і ми, бранці земного пишноти і земних страждань.  (Генрі Бестон).

Категорія: Оголошення | Переглядів: 70 | Додав: AdministratoR | Теги: Управління культури Бахмутської міс, Бахмутська ТГ, Центральна міська бібліотека м. Бах | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]