08:12
День пожежної охорони

День пожежної охорони — професійне свято в Україні, яке відзначається щороку 17 квітня.

Перші професійні пожежні команди з'явилися в Україні на початку ХIХ століття, проте свого поширення вони набувають лише в його другій половині.

Робота рятувальника справді нелегка.

Пожежники-рятувальники виконують рятувальні роботи, пов'язані з пожежогасінням, повенями, природними катастрофами та іншими непередбаченими нещасними випадками, а також займаються ліквідацією наслідків нещасних випадків. Рятувальна робота небезпечна і вимагає довірливої співпраці – неправильне рішення або поведінка може загрожувати здоров'ю, життю або майну самого рятувальника або ж здоров'ю, життю або майну інших людей.

Пожежникам властиві такі якості, як самовідданість, постійна готовність прийти на допомогу, здатність до самопожертви.

Робітники пожежної охорони в найбільш складних ситуаціях завжди виявляють високі моральні якості, професіоналізм, мужність і особисту дисципліну.

Пожежник повинен знати правила надання першої медичної допомоги, володіти міцною психікою, високою стресостійкістю.

По першому сигналу про небезпеку вони негайно відправляються туди, де виникає екстремальна ситуація, де потрібно зупинити вогневу стихію, врятувати життя людей.

А якщо нічого ніде не горить і допомога пожежників не потрібна, вони тренуються для того, щоб дуже швидко гасити вогонь і рятувати людей.

Пам’ятайте, що з вогнем жартувати не можна, бо вогонь не пробачає помилок.

Про історію протистояння людини і вогню, про зародження і розвиток професійної пожежної охорони на території сучасної України в контексті світової історії можна прочитати у книзі «ВОГНЕБОРЦІ. Історія пожежництва на теренах сучасної України». Там Ви знайдете багато історичних фактів, документів, фотографій та ілюстрацій.

Категорія: Оголошення | Переглядів: 140 | Додав: AdministratoR | Теги: пожарные, Бахмутська ТГ, центральна міська бібліотека, Управління культури Бахмутської міс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]