10:40
День Батька

Любов батька – виняткова, вона не схожа на любов матерів, в ній мало слів. Але вона безцінна.

Раніше офіційного свята татусів в Україні не існувало, хоча неформально батьків часом вітали в третю неділю червня, а інколи в третю неділю вересня. Так було до 2019 року, коли президент України Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким було започатковано офіційне святкування Дня батька. Припадає воно щороку тепер на третю неділю червня.

Третя неділя червня не дарма обрана датою свята. У цю дату День батька відзначають в Америці і в багатьох інших країнах світу. Свято татусів запропонувала створити американка Сонора Додд в 1909 році. Таким чином вона хотіла вшанувати пам'ять покійного батька, який, будучи вдівцем, виростив в любові і турботі шістьох дітей. Перше святкування відбулося 19 червня 1910 року.

До 60-х років торжество поширилося всім штатам США, а до 10-х років 21 століття стало відомим у всьому світі. В Україні свято довго відзначали неофіційно, і лише в 2019 встановили дату.

Ви ще не привітали свої татусів? Швиденько обирайте найкрасивіші вітання з днем батька і надсилайте найріднішим - їм буде дуже приємно!

Категорія: Оголошення | Переглядів: 76 | Додав: AdministratoR | Теги: Бахмутська ТГ, центральна міська бібліотека, Управління культури Бахмутської міс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]