08:25
27 цікавих фактів про Ремарка Еріх Марія

Цікаві факти про Ремарка – це відмінна можливість дізнатися більше про творчість німецького письменника. Деякі його твори увійшли в світову класику. На життя літератора серйозно вплинули події Першої світової війни (1914-1918), яким згодом він присвятив безліч своїх творів. Отже, перед вами найцікавіші факти про Ремарка.

  1. Ремарк (1898-1970) – письменник і прозаїк.
  2. Ремарк є одним з найяскравіших представників «втраченого покоління». Під цим поняттям маються на увазі молоді люди, покликані на фронт у віці 18 років, які ще не закінчили школу і рано почали вбивати. Після війни такі чоловіки часто не могли пристосуватися до мирного життя, внаслідок чого спивалися, позбавлялися розуму або здійснювали суїцид.
  3. У Ремарка було 4 брата і сестри.
  4. В юності улюбленими письменниками Ремарка були, Цвейг, Достоєвський, Пруст і Гете.
  5. В юному віці Ремарк давав приватні уроки гри на піаніно.
  6. Перший свій роман «Мансарда мрій» Еріх написав в батьківському домі в 1920 році. Незважаючи на досить тепле прийняття суспільством, автор шалено соромився твору, і вирішив викупити залишки тиражу самостійно.
  7. У 18-річному віці Ремарк відправився на знаменитий  Західний фронт, де незабаром отримав осколкове поранення. З цієї причини молодий солдат до кінця війни провів в госпіталі.
  8. Чи знаєте ви, що при народженні письменник отримав ім’я Еріх Пауль Ремарк? Він змінив своє друге ім’я на «Марія» в пам’ять про померлу матір, коли йому виповнилося 19 років.
  9. Ремарк приділяв велике значення своїй зовнішності. Йому подобалося модно одягатися, зокрема, він любив носити широкі краватки.
  10. Цікавий факт, що в післявоєнні роки Ремарк встиг попрацювати вчителем, бухгалтером, музикантом і навіть продавцем надгробних пам’ятників.
  11. Одного разу письменник зізнався, що свої книги він писав після вражень від тієї чи іншої музики.
  12. Цікаво, що Ремарк вкрай негативно ставився до будь-яких військових конфліктів, називаючи    себе пацифістом.
  13. Свої твори Ремарк записував за допомогою олівця, до кінця днів не визнаючи друкарську машинку.
  14. Після закінчення війни Ремарк якийсь час жив в циганському таборі.
  15. Світова слава до літератора прийшла після публікації роману «На Західному фронті без змін» (1929 рік). Цікавий факт, що книга була написана автором всього за 6 тижнів. Його перекладають 36 мовами і випускають 40 разів.
  16.  За роман «На Західному фронті без змін»  нацисти назвали Еріха Марію Ремарка зрадником батьківщини, пропагандуючого песимістичні настрої.
  17. У 1931 році  після   публікації наступного  роману «Повернення»  навколо письменника піднімається  галас. Томас Манн, Стефан Цвейг і інші німці насторожено ставляться   до його політичної відчуженості, вважають  його продажним писакою і зрадником народу.
  18. Йозеф Геббельс, один з поплічників Гітлера, розгорнув масштабну кампанію, спрямовану проти Ремарка і його творчості.
  19. Після розлучення з першою дружиною, Ремарк пізніше знову вступив з нею в шлюб, але на цей раз в фіктивний. Таким чином він хотів допомогти дружині покинути межі фашистської Німеччини.
  20. У розпал Другої світової війни (1939-1945) німецький уряд стратив сестру письменника, звинувачену в критичних висловлюваннях в сторону чинної влади. Незабаром Ремарк отримав лист від керівництва Німеччини, з вимогою оплатити роботу ката.
  21. У 1940 році Еріху Марії вдалося переїхати в США, а через сім років він домігся отримання американського громадянства.
  22. Влаштувавшись в Америці ще у 1939 р., Ремарк зміг отримати американське громадянство тільки через 8 років.
  23. Другою дружиною Ремарка стала Полетт Годдар – колишня дружина Чарлі Чапліна.
  24. Ремарк був шанувальником живопису. У його колекції були роботи відомих художників, таких як Ван Гог і Ренуар.
  25. На візитних картках літератора зображувалася корона, оскільки він придбав баронське звання у одного дворянина.
  26. Протягом усього життя Ремарк збирав зображення і фігурки ангелів.
  27. Після закінчення Другої світової репутацію письменника відновили, а в 1967 році він отримав почесний орден ФРН. Але німецьке громадянство Еріху Ремарку все одно не повернули.

Еріх Марія Ремарк був не тільки обдарованим письменником. Він був Людиною з великої літери, чиїй сміливості можна тільки позаздрити. Він не боявся кричати привселюдно про безглуздість війни. Гордо визнавав себе противником фашизму, коли нацисти могли завоювати весь світ.

Романи Ремарка перевели на понад п’ятдесят мов світу, перевидавали незліченну кількість разів, а його п’єси досі ставлять на багатьох світових сценах. Але він залишив нам набагато більше, ніж свої безсмертні твори. Він показав, що потрібно завжди залишатися чесним із самим собою, навіть якщо це означає бути зрадником Батьківщини.

Категорія: Оголошення | Переглядів: 131 | Додав: AdministratoR | Теги: центральна міська бібліотека, Бахмутська ТГ, Управління культури Бахмутської міс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]