05:20
Всесвітній день жирафа

Один з найцікавіших жителів африканської савани – жираф. Назва тварини запозичена у арабів. Арабською мовою зарифа - тобто, жираф - означає "ошатний". Вони й справді ошатні, і їх розпис так само індивідуальний, як відбитки пальців у людей – ніколи не повторюється.

Щорічно 21 червня відзначається важлива екологічна подія – Всесвітній день жирафа. Це не лише всесвітнє святкування для цих дивовижних та улюблених тварин, але й щорічний захід, щоб відзначити найвищу тварину у найдовший день року. Віг покликаний привернути увагу та пролити світло на проблеми, з якими жирафи стикаються у дикій природі, підвищення поінформованості щодо проблеми вимирання жирафів (кількість скоротилась на 40%), яка пов’язана з браконьєрством, збільшенням територій сільського господарства та військовими діями.

Жираф - це найвища тварина на планеті. Його зріст досягає 6 метрів, тобто він вище двоповерхового будинку. Жирафи живуть тільки в Африці.

Зовнішність жирафа неможливо сплутати ні з якою іншою твариною. Своєю вагою (750-900 кг) ця тварина змагається навіть з биком. Але, дивлячись на неї, важко повірити, що жираф такий важкий. Виглядає він витончено за рахунок неймовірно довгої гнучкої шиї, довжина якої - цілих 1,5 метра! Як у інших ссавців, у шиї 7 хребців, тільки вони дуже витягнуті.

Жирафи – високі тварини. Це дає їм панорамний зір, тобто їхній зір набагато ширший. Це допомагає виявляти хижаків та шукати водопої та дерева здалеку. Жирафи вміють швидко бігати та в разі гострої небезпеки можуть бігти галопом зі швидкістю від 32 до 60 км/год. Тобто, на короткій відстані вони можуть перегнати коня.

Більшість жирафів дворогі, але іноді зустрічаються тварини з 4-ма ріжками на голові. Його жовтувато-руда шкура прикрашена темно-коричневими округлими плямами. В Африці не знайти двох однакових жирафів. Шкура кожного розфарбована по-своєму і індивідуальна.

Ці тварини Африки мають дуже виразні очі з густими чорними віями.

ЦІКАВІ ФАКТИ:

- Більшу частину свого життя жирафи проводять стоячи. У такому положенні вони сплять і навіть народжують.

- Серце жирафа важить понад 10-12 кілограмів.

- Найвища тварина вміє повертати голову на 360 градусів.

- Жирафи сплять не більше двох годин на добу.

- Жирафи – єдині тварини, які не вміють позіхати. ... Зате жирафи вміють мукати, шипіти, гарчати і свистіти.

- Язик жирафи чорного кольору та найдовший у тваринному світі – він може сягати 50 см.

- Довгі ноги жирафів дозволяють їм робити кроки до 4 м і завдавати смертельних ударів міцним великим копитом.

- Вік жирафа можна визначити за кольором плям на шкірі – чим вони темніші, тим старіше.

-  Жирафи люблять сиру цибулю.

У жирафів є родич, тварина з назвою — окапі. У неї набагато коротша шия, водиться в лісах Конго й це не стадна, а самостійна тварина.

У дикій природі жирафи живуть від 10 до 15 років; у неволі — від 20 до 27 років.

 На планеті залишилось близько 90 тисяч жирафів Підтримуючи Всесвітній день жирафу, ви безпосередньо допомагаєте врятувати жирафів в Африці.

Категорія: Оголошення | Переглядів: 34 | Додав: AdministratoR | Теги: жирафи, свята, тварини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]