17:49
Всесвітній День Шоколаду

Сьогодні, 11 липня – свято ласунів, а саме – Всесвітній день шоколаду! Свято, яке дозволяє поціновувачам цих ласощів по всьому світу цілковито віддатися насолоді без будь-якого почуття провини. В цей день також можна вживати будь-які смаколики, виготовлені з шоколаду. Це і шоколадне масло, і гарячий шоколад, і цукерки, торти, тістечка та все, що містить хоча б граминку шоколаду.

Всесвітній день шоколаду був запроваджений у Франції в 1995 році, оскільки французи є надзвичайними ласунами та гурманами.

Слово «шоколад» походить з словесності цивілізації Майа - xocolatl, або «гірка вода».

Існує думка, що першими навчилися робити шоколад ацтеки, які дали йому назву «їжа богів».

Дуже довго шоколад у Європі споживали лише люди з аристократичних кіл. Жінки того часу вважали цей продукт афродизіаком та були впевнені, що він запалює вогонь пристрасті. Довгий час шоколад їли лише у рідкому вигляді. Лише з кінця 19 століття, після винаходу гідравлічного преса, із зерен какао почали видобувати масло, яке змішували з цукром та какао порошком. З того часу шоколад почали випускати у вигляді плиточок. Пізніше під час виробництва шоколаду до нього почали додавати молоко та різноманітні добавки: горіхи, родзинки, різноманітні начинки тощо.

У наш час шоколад не вважається дивиною і вражає величезною різноманітністю смаків, але всі сходяться в одному: шоколад - це дивно смачні ласощі, які заряджають «гормонами щастя».

Зазвичай шоколад їдять як ласощі, однак у цього продукту більш широкий спектр застосування - він може замінити косметику, стати засобом для профілактики і навіть для лікування хвороб. Шоколад дуже корисний у всіх сенсах слова. Застосувати шоколад можна для підтримки тонусу організму, для схуднення, для профілактики захворювань і для догляду за собою, не кажучи вже про те, що він просто дуже смачний.

Найбільш корисний чорний шоколад. Чим більше відсоток вмісту какао в шоколаді, тим більше він корисний для організму, тому молочний та білий шоколад тільки для задоволення, а чорний можна вживати для користі організму. Темні сорти шоколаду стимулюють викид ендорфінів - гормонів щастя, які впливають на центр задоволення, покращують настрій і підтримують тонус організму.

Запах шоколаду допомагає розслабитися.

 Для того щоб виготовити 450 грамів шоколаду, потрібно приблизно 400 какао-бобів.

 Собакам та кішкам шоколад їсти не можна: від шоколаду вашого улюбленця у кращому випадку знудить, в гіршому — це може привести до смерті тварини.

 Для людини смертельна доза шоколаду — приблизно 10 кілограмів.

 Має значення не тільки смак шоколаду, але й те, в якому посуді його подають. Вчені з’ясували: гарячий шоколад смачніший, якщо подавати його в помаранчевих чашках.

 Шоколад тане при температурі нижче температури людського тіла. Тому шматочок шоколаду так легко тане в роті.

У шоколаді міститься менше кофеїну, ніж в чаї, каві або кока-колі.

Шоколад має більше 600 ароматів.

Насправді є чотири види шоколаду. Деякі люди думають, що існує тільки темний, молочний та білий шоколад. Але є ще і білявий шоколад, який був створений випадково. У білявому шоколаді 32% какао. На смак він трохи маслянистий.

Батончик Snickers назвали на честь коня - сім’я Марс, яка заснувала однойменну компанію, назвала свій шоколадний батончик Snickers в честь свого улюбленого коня, який носив це ім’я.

Існує кілька дат, коли можна святкувати День шоколаду: 7 липня (день, коли ймовірно шоколад завезли до Європи), 11 липня (Всесвітній день шоколаду), 28 липня (День молочного шоколаду в США) або 13 вересня (Міжнародний день шоколаду).

З ДНЕМ ШОКОЛАДУ!!! Шоколадного настрою всім!

Переглядів: 46 | Додав: AdministratoR | Теги: Шоколад | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]