20:00
ПИЛИП’Ю́К-ДИРКАВЕ́ЦЬ Леся (Олександра Яківна)

12 жовтня виповнюється 75 років від дня народження ПИЛИП’Ю́К-ДИРКАВЕ́ЦЬ Лесі (Олександри Яківни) – української поетеси.

Леся Пилип’юк народилась у 1949 році в с. Липівка Рогатинського району Івано-Франківської області. В 1967 році вступила на факультет журналістики Львівського державного університету ім. І.Франка. Працювала в редакціях радіо і газет на Буковині і Бойківщині. Саме там народжувались її перші вірші для дітей. Їх прем'єри відбулись у колективному збірнику творчої молоді «Молодий день». В 1992 році поетеса відновила випуск колись широко відомого на Галичині дитячого часопису «Дзвіночок», заснованого у 1931 році, і плідно працює в царині дитячої літератури. В 1995 році виходить перша її збірка для дітей «Заспівайте мені, ненько». Згодом побачили світ збірки «Журавлик» і «Голуба Волинь». В 1997 році в Київському видавництві «Преса України» вийшла друком її поема для дітей «Роксоляна».

Поезії Лесі ведуть нас у чарівний світ дитинства, де квітне садок біля хати, а в ньому гудуть невтомні бджоли; де радість така безмежна, світла і яскрава, як сонце, - і нею треба ділитися з мамою і татом, і з братиками і сестричками та з усіма друзями. У цьому прекрасному світі мишенята дружать із котиком, і навіть хижі звірі не бувають поганими і злими – тільки нечемними і хитрунцями.

Твори Лесі Пилип’юк цікаві і корисні, адже, читаючи їх діти виростають патріотами своєї Вітчизни, вчаться шанувати звичаї та обряди нашого народу. Всю свою любов, шану до української мови, до народу, до рідної матінки-землі Леся Пилип’юк разом із працівниками редакції намагається передати на сторінках журналу «Дзвіночок».

Леся Пилип’юк членкиня НСПУ (1999). Лауреатка низки літературно-мистецьких премій.

Категорія: Оголошення | Переглядів: 10 | Додав: AdministratoR | Теги: письменники, Книги, свята | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]