07:02
Міжнародний день захисту дітей

1 червня людство відзначає як день дитинства, день своїх маленьких громадян.

Діти — це найдорожче диво, яке наповнює життя дорослих радістю й теплом. Саме в дітях міститься продовження роду людського й здійснення мрій і сподівань на краще. Дорослі прагнуть, щоб діти росли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край.

Походження Дня захисту дітей бере початок з 1925 року, коли представники різних країн вперше скликали «Всесвітню конференцію з благополуччя дітей» у Женеві. За підсумками конференції було прийнято рішення відзначати у всіх країнах світу День дітей, який зміг би привернути увагу до проблем дитинства.

За іншою версією, у 1925 році Генеральний консул Китаю в Сан-Франциско зібрав групу китайських дітей-сиріт і влаштував для них святкування Дуань-у Цзе (Фестиваль човнів-драконів), яке якраз припала на 1 червня. Завдяки щасливому випадку цей день збігся із часом проведення «дитячої» конференції в Женеві.

Вперше «Міжнародний день захисту дітей» відзначався в 1950-му році в 51 країні світу. ООН підтримала цю ініціативу й оголосила захист прав, життя і здоров'я дітей одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності. Була створена спеціалізована структура ООН щодо захисту прав та інтересів дітей UNICEF - United Nations International Children's Emergency Fund (Об’єднаний національний міжнародний дитячий надзвичайний фонд ЮНІСЕФ).

Основна ідея Міжнародного дня захисту дітей  - дати дітям  найкраще, що воно може дати.

Офіційним символом Міжнародного дня захисту дітей є спеціальний прапор. На зеленому тлі, що символізує гармонію і родючість, навколо Земної кулі зображено 5 фігурок людей. Ці фігурки символізують єдність усіх рас і народів, а зображення Землі - символ спільної домівки.

На жаль, і в ХХІ столітті діти багатьох країн, і насамперед діти України, живуть в умовах війни. Вони не мають можливості спокійно жити, вчитися, відпочивати, сміятися.

Кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. І сьогодні – це не лише веселе свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.

Проведіть, за можливістю, цей день зі своїми дітьми, зробіть їм своє маленьке свято. Подивіться фільми або мультики, почитайте книжки, порозмовляйте, розкажіть щось цікаве про свою родину, тощо. Нехай наші діти, діти всієї планети, будуть щасливими, ростуть поруч з батьками, в мирі та спокої. 

Категорія: Оголошення | Переглядів: 46 | Додав: AdministratoR | Теги: україна, Діти, щастя, Міжнародний день захисту дітей, Бахмут, радість | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]