07:19
Міжнародний день тропіків

Починаючи з 2016 року в усьому світі 29 червня відзначають свято Організації Об'єднаних Націй - Міжнародний день тропіків (International Day of the Tropics). Побічно ініціатором створення даного свята можна вважати Нобелівського лауреата Аун Сан Су Чжі, яка в 2014 році представила в ООН доповідь по тропіках. У 2016 році своєю резолюцією в пам'ять про цю доповідь, яка відбулася саме 29 червня, ООН заснувала Міжнародний день тропіків.

Вчені виділяють цілий комплекс проблем, які постають на шляху сталого розвитку цих територій і мають екологічний, соціальний та економічний характер. Серед них — високий показник бідності населення та низький рівень санітарної обстановки. Вирішення цих проблем потребує спільних зусиль держав, неурядових організацій і громадянського суспільства.

За підрахунками спеціалістів, у найближчому десятилітті потрібно вкласти понад 30 трильйонів доларів у розвиток інфраструктури тропіків, щоб забезпечити розвиток цих територій і можливості для зростання добробуту населення тропіків, чисельність яких перевищує мільярд осіб.

Головною метою Міжнародного дня тропіків є підвищення рівня обізнаності про тропіки, особливі труднощі, з якими вони стикаються, про роль, яку ці території можуть грати в найближчому майбутньому, а також про проблеми, вирішення яких вимагає спільних зусиль на різних рівнях.

З Міжнародним днем тропіків!

Категорія: Оголошення | Переглядів: 334 | Додав: AdministratoR | Теги: Бахмутська ТГ, Управління культури Бахмутської міс, центральна міська бібліотека | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]