08:12
Міжнародний день танцю

Танці – це важлива частина будь-якого народу та культури, вони є засобом спілкування, знаком дружби та примирення усіх країн.

Міжнародний день танцю  – це особливе свято, що відзначається у різних кутках світу 29 квітня. У цей день з’явився на світ артист французького балету Жан-Жорж Новер. Саме його називають засновником балетного мистецтва. Саме Новера започаткував героїчний балет та балет-трагедію, а у своїй праці «Листи про танець і балети»    обґрунтував основи балету-п’єси, що й донині застосовуються в балетному мистецтві. Запропоновано відмічати День танцю у 1982 році спеціальною комісією ЮНЕСКО.

За задумом засновників, головна ідея цього свята - об’єднання всіх напрямків танцю, як єдиної форми мистецтва, а сам День танцю – це привід для її  вшанування, а ще – її здатності долати всі політичні, культурні та етнічні межі, можливості об’єднувати людей в ім’я дружби і миру, дозволяючи їм говорити однією мовою, мовою танцю.

Деякі хореографи вважають, що за рухами тіла ховаються справжні рухи душі. Танець — невід’ємна частина будь-якої культури. Він є джерелом натхнення для художників, дизайнерів, скульпторів і режисерів театру і кіно. Мистецтво танцю — це загальнолюдське явище, що дарує людям радість. Завдяки йому ми маємо можливість доторкнутися до піднесеного, хвилюючого і чарівного світу мистецтва. Танець — це рух, а рух це життя! З точки зору багатьох психологів, у вільному русі танцю і імпровізації відбувається розкриття людських почуттів, яке посилюється музичним супроводом. Танець – жива мова тіла, висловлює глибокі, потаємні емоції в рухових образах і позах. Танець – це міст, який з’єднує естетичне, психічне і фізичне в людині.

Цікавинки про танець:

Факт 1. У всіх країнах є свої традиційні танці, часом дуже незвичайні і цікаві. У Перу, наприклад, ще з колоніальних часів, вже більше 400 років, популярний танець з величезними ножицями. А в Китаї всі знають танець тисячі рук, в якому задіяна двадцять одна танцівниця. Всі вони рухаються так, що глядачам здається, ніби перед ними танцює одна багаторука жінка.

Подивитися заворожуючий китайський танець «1000 рук» можна за посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=xYNlI0k1gdY

Факт 2. Найгарячішим танцем на світі вважається танго. За право називатися батьківщиною танго вже багато років сперечаються дві сусідні країни, Аргентина і Уругвай. Але, на думку громадськості, більшість людей вважає танго все-таки аргентинським винаходом.

Факт 3. Назва конкретного танцю може як відображати місце, де він був винайдений, так і, навпаки, вводити в оману. Полонез, наприклад, так назвали на честь Польщі – бо придумали його в цій країні. А от не менш широко відома полька була винайдена, як не дивно, в Чехії.

Вітаємо з Міжнародним днем танців! Бажаємо приголомшливого почуття ритму, неймовірної пластики, витривалості, ентузіазму і віри в свої можливості.

Категорія: Оголошення | Переглядів: 96 | Додав: AdministratoR | Теги: Управління культури Бахмутської міс, Бахмутська ТГ, центральна міська бібліотека м. Бах | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]