06:38
Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба

Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба відзначається  щорічно 7 вересня. Він був проголошений Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй з метою зміцнення міжнародного співробітництва у сфері поліпшення якості повітря та зменшення його забруднення, яке є однією з основних причин смертності та захворювань у всьому світі, яких можна уникнути.

Головною темою Міжнародного дня чистого повітря для блакитного неба  для України можна вважати забезпечення потреб у чистому повітрі для кожного, особливо в період воєнного стану.

Забруднення повітря є найбільшим екологічним ризиком для здоров’я в наш час. Понад 99% населення світу дихає небезпечним повітрям, що призводить до таких захворювань, як інсульт, хвороби серця і легенів та рак. Забруднене повітря вбиває 6,7 мільйона людей на рік, а 2,4 мільярда людей піддаються небезпечному рівню забруднення повітря в побуті.

Цей день має служити закликом до дії, щоб об'єднати зусилля громадськості і заявити про право кожної людини на чисте повітря.

 

Категорія: Оголошення | Переглядів: 13 | Додав: AdministratoR | Теги: довкілля, Природа, свята | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]