06:40
Міжнародний день безневинних дітей – жертв агресії

Міжнародний день безневинних дітей – жертв агресії відзначається у світі щорічно 4 червня, відповідно до постанови Генеральної Асамблеї ООН від 19 серпня 1982 року. 

В Україні 4 червня вшановують пам'ять дітей, які загинули від агресії рф згідно з постановою №5343 «Про вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України», ухваленою Верховною Радою України 01 червня 2021 р.

Мир - це головна умова, запорука щасливого дитинства. На жаль, українських дітей не обійшло жахіття війни. За період з 2014 року і до сьогодні у зв'язку з російською агресією постраждали десятки тисяч дітей. Українські діти втратили радість дитинства, живуть у постійному страху. Сирени, звуки вибухів, бомбосховища – це сьогодення наших дітей. Цей день є особливо скорботним для кожного українця. Тяжко висловити ту біль і невимовну тугу за загиблими дітками – жертвами війни. Маленькі особистості, які навіть не встигли побачити що таке життя.
В Україні загарбники порушують абсолютно всі права дітей.

Більше ніж 1904 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. Станом на ранок 30 травня 2024 року за офіційною інформацією ювенальних прокурорів 550 дітей загинули та понад 1354 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Ці цифри не остаточні. Триває робота з їх встановлення в місцях ведення бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Найбільше постраждало дітей у таких областях: Донецькій – 534, Харківській – 379, Херсонській – 152, Київській – 130, Дніпропетровській – 139, Запорізькій – 108, Миколаївській – 104, Чернігівській – 72, Луганській – 67.

Війна росії проти України продовжується. І скільки ще постраждає дітей від кривавих вбивць?

Наслідки російської агресії в Україні весь світ пам’ятатиме ще упродовж століть. Ми ніколи не пробачимо смерті безневинних дітей, які повинні були стати майбутнім нашої держави. Ми віримо, що війна найближчим часом закінчиться та  більше не будуть гинути ні українські військові, ні мирні мешканці, ні безневинні діти.

Усе буде Україна!

 

Категорія: Оголошення | Переглядів: 40 | Додав: AdministratoR | Теги: Діти, україна, Війна, пам'ятаємо | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]