07:43
День художника України

Спробуй уявити світ без кольорів, без форм, без фантазії... Банально. Нецікаво. Неймовірно…. нудно. На щастя, у нас є художники – чарівники, які перетворюють буденність на шедевр одним помахом пензля. І ось настав їхній день – День художника України.  Свято було затверджено Указом Президента в 1998 році. Ініціатором святкування стала Спілка художників України. Метою є підтримка представників мистецтва та нагадування про його роль у культурному розвитку людини.

Це свято творчих фахівців, що працюють у різних галузях образотворчого мистецтва. Це може бути не лише малювання картин, але й фотозйомка, скульптура, графіка, стріт-арт, кіно, декоративно-ужиткове мистецтво тощо. 

Фахівці впевнені, що без споглядання художньої творчості неможливо виховати повноцінно розвиту особистість. Тому прямим обов’язком художника є донесення свого бачення краси, правдиве відтворення історичних подій, розвиток почуття прекрасного в людях і спонукання до думок над суттю буття.

Святкування Дня художника України є важливим не тільки для творчої спільноти, але й для всього суспільства,  для всіх, хто цінує мистецтво і культуру країни. Відзначення цього свята сприяє популяризації мистецтва, розвитку культури та взаємопідтримці серед представників творчих професій, зміцнює позиції українського мистецтва в світі.

Вітаємо сьогодні усіх художників України із професійним святом! Нехай кожен день буде наповнений кольорами натхнення! Нехай кожен твір стане вічним мистецтвом

Категорія: Оголошення | Переглядів: 15 | Додав: AdministratoR | Теги: свята, Художники, професії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]