12 квітня в  центральній міській бібліотеці сумісно з Артемівським Реріховським товариством, Артемівським краєзнавчим музеєм та відділом освіти була проведена святкова зустріч  «Усвідомлення культури – необхідна умова виховання». Вона була присвячена святкуванню Міжнародного дня Культури, який в свій час заснувала сім’я Реріхів, щоб акцентувати увагу суспільства на необхідності вивчення та збереження культурних цінностей людства. До заходу працівниками бібліотеки була оформлена книжкова виставка «Спадщина сім'ї Реріхів». Приголомшила своєю красою виставка рукотворних виробів  - ляльок-оберегів, ляльок-мотанок.

         Музика Баха, твір якого на початку засідання виконала студентка-скрипалька АМУ ім. І Карабіца, налаштувала присутніх на філософське розуміння широкого кола питань. Велику увагу привернули представлені книги «Как любить детей» Ш.А. Амонашвілі та «Размышления» Д. Кимельфельда учня 9-го класу Московської школи. Ці книги та журнал «Культура и время» були передані в дар центральній міській бібліотеці в сподіваннях, що вони обов’язково знайдуть уважних та вдячних читачів.

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 1700 | Добавил: Admin | Дата: 15.04.2010 | Комментарии (2)

16-18 березня 2010 р. в м. Рівне відбувся  Міжнародний семінар "Надання послуг людям з обмеженими фізичними можливостями у публічних бібліотеках”. 

На семінарі розглядалися проблемні питання роботи бібліотек України щодо налагодження якісного обслуговування людей з обмеженими фізичними можливостями та практичний досвід з організації інноваційних послуг для цієї категорії користувачів

Дуже цінним в роботі семінару було практичне ознайомлення із спеціальним програмним забезпеченням для незрячих та слабозорих людей "Jaws”, "Open Book”, "Magic”, що встановлене в центрі "Інтренет-Окуляр", який було відкрито у Рівненській державній обласній бібліотеці за програмою LEAP (Інтернет для читачів публічних бібліотек) у 2006 році.

Під час семінару відбулася презентація "Технології Веб 2.0 на допомогу бібліотекарю: книжки нового формату, подкасти” під час якої  були розглянуті можливості практичної реалізації новітніх технологій в роботі бібліотеки задля покращення обслуговування людей з особливими потребами.

В кінці семінару учасники сформулювали основні висновки, ідеї, думки щодо перспектив розширення послуг для людей з особливими потребами в публічній бібліотеці.

           До участі у роботі Міжнародного семінару-тренінгу була запрошена методист І-ої категорії  центральної міської бібліотеки  О. Терещенко.
Категория: Оголошення | Просмотров: 1359 | Добавил: Admin | Дата: 13.04.2010 | Комментарии (0)

Кожного року навесні традиційно до читачів бібліотек країни приходить Свято Книги. Це свято має назву – Тиждень дитячої та юнацької книги. У міській бібліотеці для дітей 22 березня відбулося свято відкриття Тижня дитячої та юнацької книги «Скарбниця знань – то  книга наймудріша».

У програмі свята звучали вірші про книгу, пісні із літературних мультфільмів. Учасники заходу продемонстрували театралізовані сюжети із улюблених дитячих книг, показали гумористичну замальовка «Один день у читальній залі бібліотеки».

Читачі та гості бібліотеки активно приймали участь у літературних вікторинах, мандрували сторінками улюблених казок.

Наприкінці свята відбулося вручення грамот і призів від обласної бібліотеки для дітей ім. Кірова. Меженна Іра, Смедляєва Іра та Корольова Юлія  були нагороджені грамотами за зайняте І-е  місце в обласному конкурсі «Я громадянин України».

Свято закінчилось записом нових читачів до бібліотеки та активним знайомством усіх присутніх із новими книгами, яскравими журналами, цікавими книжковими виставками, які були широко представлені в залах бібліотеки.

Категория: Масові заходи | Просмотров: 6247 | Добавил: Admin | Дата: 26.03.2010 | Комментарии (0)

       19 березня в центральній міській бібліотеці пройшло чергове засідання клубу "Ліра". Година спілкування була присвячена Всесвітньому дню поезії.

       Провідний бібліотекар Ємець О.І. розповіла про історію виникнення цього свята, про місце поезії в житті суспільства і людини. Свої вірші читали Білецька В., Голенко Н., Ставрулова В., Щербаков І., Шендрик В.

        "Вільний мікрофон" дозволив присутнім читати свої улюблені вірші
класиків і сучасних поетів. Звучали пісні
у виконанні М. Кольцова, А. Лютова, творчого коллективу "Калинонька", тріо бандуристок Денисенко Л., Наумцева Н., Ващенко О.


До Вашої уваги фотоальбом.



Категория: Масові заходи | Просмотров: 1243 | Добавил: Admin | Дата: 24.03.2010 | Комментарии (1)

         Артемовская центральная городская библиотека занимается историей библиотек города. Мы обращаемся ко всем жителям с просьбой, если у кого-нибудь есть какие-то сведения или документы, фотографии, или кто-то из старожилов помнит какие-то факты из истории библиотек города, просим сообщить в центральную городскую библиотеку, которая расположена по ул. Артема, 28, телефон  44-15-68.
Категория: Оголошення | Просмотров: 1384 | Добавил: Admin | Дата: 20.03.2010 | Комментарии (1)

« 1 2 ... 386 387 388 389 390 ... 394 395 »