07:28
31 липня відзначається День безпородної собаки

Вперше Національний день дворняги (National Mutt's Day), також відомий як День собак змішаних порід, був заснований в 2005 Коллін Пейдж, експертом з домашніх тварин зі США. Він відзначається 31 липня та 2 грудня, і давно перейшов у міжнародне свято.

Так, дворняги в більшості випадків безпородні тварини, але безумовно заслуговують на увагу і визнання не менше, ніж представники чистих порід, тому що є дуже відданими друзями. Так що, якщо у вас є дворняжка, то знайте, що сьогодні – 31 липня – ваше свято!

За визначенням «дворняга», також звана «напівкровка», - це собака чи кішка змішаної породи. Порід «у суміші» може бути дві і більше. Власники чистокровних собак, наприклад, та й публіка в цілому, схильні вважати їх менш цінними у багатьох відношеннях. Але господарі дворняжок знають краще. Вони цінують унікальність своїх вихованців, їхню любов, особливу турботу та увагу до господаря, індивідуальні якості та щастя, яке вони дарують. І хоча на дворнязі немає дорогого цінника, для свого господаря вона безцінна. Це найпоширеніша «порода» у світі, за оцінками фахівців, їх понад 150 мільйонів на нашій планеті. Крім того, безпородні собаки і не збираються щось комусь доводити. Ви не побачите їх на виставках у намаганні довести, що вони найкращі. Дворняжки вище за це!

Багато людей розуміють і бачать безкорисливу відданість та подяку цих улюбленців. Породисті домашні тварини, службові собаки, ротвейлери, бульдоги, мопси і т. д., під час прогулянки та зустрічі з дворняжкою не звертають увагу на їхнє походження. Вони завжди здатні порозумітися. Особливо люблять та розуміють собак діти. Чотирилапі друзі для малечі – не лише засіб комунікації, а й допомога та підтримка. Згідно досліджень науковців, собаки можуть розуміти близько 200 слів.

Тож, привітайте своїх домашніх улюбленців зі святом, приготуйте подарунок чи пригостіть смаколиками. І пам’ятайте – бездомні собаки – велика проблема людних міст і показник суспільного життя. Тому перш ніж купувати собі пса, добре подумайте чи буде змога забезпечити йому гідне, а не «собаче» життя!

Категорія: Оголошення | Переглядів: 27 | Додав: AdministratoR | Теги: собака, тварини, свята | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]