14:15
Клуб любителів кіно ЦМБ до Дня Європи

15 травня в Україні відзначається День Європи. Клуб шанувальників кіно ЦМБ пропонує передивитись кінострічку «По сірники», 1980 р. Ця легка комедія спільного радянсько-фінського виробництва існує у двох версіях, знятих Леонідом Гайдаєм: фінською мовою та російською, причому це стосується й пісень, що лунають у фільмі.

Події фільму відбуваються у Фінляндії на початку ХХ ст. Якось раз на фінському хуторі, в будинку одного подружжя нічим стало запалити вогонь. Тоді господиня послала чоловіка до сусідів, щоб той позичив у них сірники. Якби тільки вона могла уявити, до яких наслідків приведе її невинне прохання.

Хочемо нагадати, що фільм знятий за однойменною повістю Майю Лассила, фінського письменника з таємною та трагічною долею – https://www.suomesta.ru/2013/02/09/majyu-lassila/ Саме він послав нас усіх по сірники.

Кінофільм «По сірники» зовсім несхожий на попередні роботи Л. Гайдая. За що майстру довелося пережити шквал критики, як вийшло, що він взявся знімати радянсько - фінський кінопроект, яку обіцянку, надану фінським колегам, порушили керівники «Мосфільму» і чим відрізняється фінський проект, ви дізнаєтесь на сайті https://www.vokrug.tv/product/show/za_spichkami/ в матеріалі «Цікаві  факти зйомок цього кінопроекту».

Або в відео https://www.youtube.com/watch?v=l721Danyvjo

Запрошуємо переглянути фільм «За сірниками» за посиланням 
https://www.youtube.com/watch?v=12-mEzG8TUo&ab_channel=%D0%9A%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%86%D0%B5%D1%80%D0%BD%22%D0%9C%D0%BE%D1%81%D1%84%D0%B8%D0%BB%D1%8C%D0%BC%22 
https://megogo.net/ru/view/1360441-za-spichkami.html

Приємного перегляду!

Категорія: Масові заходи | Переглядів: 325 | Додав: AdministratoR | Теги: За спичками, центральна бібліотека Бахмут, клуб шанувальників кіно | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]