15:14
З історії піонерії

16 травня міська бібліотека для дітей та Артемівська міська рада ветеранів війни провели презентацію книги «Это голос пионерских звонких лет», на яку запросили юних читачів бібліотеки, вчителів шкіл міста, педагогів-організаторів. Книга написана істориками, краєзнавцями, вчителями та ветеранами піонерських організацій Донеччини. Значний вклад в її створення вніс Голова Донецької облдержадміністрації Шишацький А.В.

Ведучі заходу – Лахнова Р.І., заступник директора по роботі з дітьми, Ставрулова В.А., голова секції «Ветерани – молоді», представили до уваги присутніх цікаву наочну інформацію про символіку та ритуали колишніх піонерів. Бібліотекарі, з пов’язаними піонерськими галстуками, читали вірші, присвячені добрим справам піонерів. Науковий працівник музею Малина Н.В. познайомила дітей з атрибутикою колишніх піонерських організацій: барабаном, піонерським значком, горном, прапором, шкільною піонерською формою.

В програмі заходу пролунали гімн піонерів «Взвейтесь кострами синие ночи» та патріотичні пісні у виконанні учнів школи мистецтв та вчителів-ветеранів.

На заході були присутні піонери 50- 60 років Вольвач О.С. і Буряковець С.М., які розповіли дітям про свою піонерську діяльність у післявоєнні роки.

Світлана Михайлівна Буряковець подарувала у фонд бібліотеки 12 томів із серії книг «Бібліотека піонера». Серед них відомі твори – «Когда я был вожатым», «Васек Трубачев и его товарищи», «Партизан Леня Голиков», «Честное слово», «Звездочка»  та інші.

До заходу бібліотекарі оформили книжкову виставку-мандрівку «Пионерское прошлое - памятно и незабываемо!», на якій було представлено більше 50-ти книг, присвячених діяльності піонерів.

Під час заходу діти познайомились з книгою в якій змістовно відображено життя дітей-піонерів в 50-70 роки та піонерська атрибутика.

Запрошуємо всіх бажаючих прочитати цю книгу!

 

Категорія: Масові заходи | Переглядів: 864 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]