10:06
Віртуальна подорож "Від Санта Клауса до Морозенка"

     Ви все ще вірите в Діда Мороза і заглядаєте під ялинку або в різдвяну шкарпетку біля каміна? А ваші діти мріють про новорічній казці не тільки на сторінках книжок і в казкових фільмах, але і в реальному житті? Тоді наша стаття саме для вас! Ми розповімо вам, де ж живе добрий дідусь, якому так раді мільйони дітей (і не тільки дітей!) Кожне січневий ранок і кожної новорічної ночі. Ми розкриємо таємницю, де він мешкає і як його знайти.

    Але, почнемо з того, що Дідусь Мороз у нас далеко не один у світі! У нього брати і в інших країнах, а саме: Санта Клаус, Юлетомте, Сінтаклаас, Томте, Йоулупуккі, Бефана і ін. Кожній країні за своїм Дідуся Мороза. У кожного з них є своя резиденція, яку можна відвідувати (крім таємного притулку десь в районі Північного Полюса!)

   Що ж, розповімо вам про двох дідусів-чарівника, до кого можна з'їздити в гості і нарешті дізнаємося відмінності між ними. Одягайтеся тепліше, ми вирушаємо в дорогу на санках, запряжених оленями. А саме - в Лапландію і Великий Устюг!

Почнемо нашу подорож в село чарівного Санта-Клауса, що розташована в містечку Рованіємі. Це провінція Лапландія, що знаходиться в Фінляндії, в 2 км від якої розташований аеропорт, тим самим спрощуючи подорож в казкову країну (але врахуйте, під час різдвяних свят кількість рейсів збільшується в 3 рази - покваптеся купити квиток!). Але якщо віддаєте перевагу іншому транспорт - не питання. Сюди ходять потяги і автобуси (автобус №8 курсує між станціями «Село Санта Клауса» і «Ж \ д вокзалом Рівному», добираючись за 30 хвилин в потрібне місце).

«Село Санти» - це місце щорічного паломництва туристів з усього світу. Особливо популярне воно для жителів: Китаю, Кореї, Японії, Німеччини, Франції, Італії, України, Росії, Англії, Великобританії, Індії та інших країн світу. У Фінляндії це місце називають «Село Йоулупуккі» і являє собою якийсь парк розваг для дорослих і дітей. Для нашого і англомовного слуху більш звично називати цей край «Село Санта-Клауса». Тут і народився Санта-Клаус за легендами і казками, тут і його постійний будинок. Він радо зустріне вас, сидячи біля каміна з чашкою какао. З бородатим чарівником можна сфотографуватися і попросити найзаповітніші бажання (не турбуйтеся, Дідусь, швидше за все, вас зрозуміє, тому що він знає не один язик). Всі хочуть дива. Ось, напевно, тому це місце по праву є, не побоїмося сказати, самим відвідуваним у всій Фінляндії серед туристів під час зимових канікул. А все почалося з Елеонори Рузвельт, яка і була першим туристом в будинок Йоулупуккі в 1950 році.

    А тепер кілька слів про саму селі різдвяного чудесник - тут є безліч сувенірних магазинів, ресторанів з гарячим глінтвейном, тематичних кафе, парк Санта-Клауса, крижаний лабіринт, власне поштове відділення і крижаний бар з унікальними напоями. Саме на цю пошту приходить 700 000 послань з проханнями про подарунки під ялинку! Ну, і, звичайно ж, в цьому відділенні працюють тематично одягнені в ельфів молоді люди (але не будемо так впевнені, все ж, що це саме люди!) Ми знаємо, ви вже загорілися туди поїхати, так чого чекаєте? Санта-Клаус вже розливає чай за своїм різдвяним столом, поспішіть!

    А тепер поговоримо про більш знайомого нам і рідного Діда Мороза! У лісовій засніженій гущавині, серед старих сосен, ялин і лапатий сніг, в стародавньому містечку Великий Устюг знаходиться чудовий різьблений дерев'яний терем, з візерунком на вікнах, з куполами стрілчастої форми і широкими дубовими ступенями. Розташована чудова резиденція на північному сході Росії, в Вологодської області (приблизно 410 км від Вологди).

   У будинку нашого чудесник, як і у Санта-Клауса, є своє особисте поштове відділення, звідки можна відправити різдвяні листівки рідним зі спеціальним штемпелем (наводимо вам адресу Центрального поштового відділення Діда Мороза: м Великий Устюг, індекс: 162340, одержувач: Дід Мороз ).

    На території садиби можна знайти кафе «Сніжинка» (вміщує близько 150 людей) і «У Діда Мороза» (з традиційними російськими стравами, дивовижними солодощами). Також є готель (всього лише 48 місць, тому бронюйте місця заздалегідь) і гостьові двоповерхові котеджі, з вікон яких видно чарівний терем Дідуся Мороза.


    Тут ви також знайдете спортивний зал, сауну, дитячі ігрові майданчики, каток, сувенірні ряди з виробами ручної роботи та новорічними ласощами. Поруч з Вотчиною Дідуся Мороза знаходиться пасіка, де виготовляють смачний мед. Відвідайте музей з трону залом чарівника, де вас люб'язно зустріне Снігуронька - внучка Дідуся Мороза. Катайтеся на санках, візьміть участь в майстер-класах різних ремесел, прокотитеся з крижаної гірки разом з близькими людьми.

     І найголовніше - не забудьте поспілкуватися з добрим чарівником, що тримає крижана палиця в руках, та мішок з подарунками за спиною! Попросіть у Дідуся найважливіше для себе і рідних. Попросіть то, що хочете в новому році. Будьте щирі і Дідусь Мороз обов'язково це виконає. Він же чарівник, не забувайте про це. Пакуйте валізи, діставайте шапки і шарфи - пора в дорогу в Великий Устюг!

 

Категорія: Масові заходи | Переглядів: 231 | Додав: AdministratoR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]