15:46
Толерантність починається з мене

  

З розвитком суспільства до людей  прийшло розуміння, що Земля не є надто великою, вона – наш спільний дім, в якому всі люди – сусіди. У безмежному морі різноманітних культур, релігій, думок, ідей, що належать людям різних країн на планеті, на допомогу має прийти «рятувальне коло» толерантності. Ще у ХVIII ст. французький філософ-просвітитель Франсуа-Марі Вольтер сказав свою знамениту фразу: «Ваша думка для мене глибоко ворожа, але за Ваше право висловити її я готовий віддати своє життя». Толерантність – це повага, сприйняття та розуміння багатого різноманіття культур нашого світу, форм самовираження та самовиявлення людської особистості. І сьогодні, у Міжнародний день толерантності, хочеться ще раз нагадати про важливість дотримання принципів толерантності, тому що це є  яскравий показник ступеню демократичності кожної держави й одна з умов її розвитку.

Для того, щоб досягти успіху у власному житті, не витрачати сил на конфлікти, «побутові війни», кожному доцільно сформувати у собі толерантність як рису характеру. Для цього необхідно: бути готовими до того, що всі люди різні – не кращі й гірші, а просто різні; навчитися сприймати людей такими, якими вони є, не намагаючись змінити в них те, що нам не подобається; цінувати в кожній людині особистість і поважати її думки, почуття, переконання незалежно від того, чи збігаються вони з нашими; зберігати «власне обличчя», знайти себе і за будь-яких обставин залишатися собою.

Бібліотеку часто називають територією толерантності, тому що це відкритий простір для спілкування, де панує атмосфера доброзичливості та рівності. І щоб зрозуміти всю глибину цієї проблеми, краще звернутися до літературних аргументів. В оповіданнях, повістях та  романах описані різні життєві ситуації, де на прикладах головних героїв можна побачити, чим є толерантність в реальному житті. Може бути, що прочитавши ці книги ви знайдете відповідь на ці та інші питання!

Запрошуємо до центральної міської бібліотеки!

 

 

Категорія: Масові заходи | Переглядів: 298 | Додав: AdministratoR | Теги: Толерантність починається з мене | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]