14:33
Патріотичне виховання

На допомогу патріотичному вихованню

 

  Спектр періодичних видань, які одержує центральна міська бібліотека досить різноманітний. Понад100 найменувань газет та журналів надходить в 2015 році для задоволення читацьких потреб різних вікових  категорій. В фондах  читального залу  є періодика  суспільно-політичної,  правової, науково-практичної, соціальної та  гуманітарної спрямованості. В цій статті   ми хочемо звернути  Вашу увагу  на деякі видання із великого списку надходжень, які стануть в нагоді  в вашій роботі. В газетах "Голос України", "Урядовий кур'єр" та "Відомостях Верховної Ради України" публікуються Закони Верховної Ради України, Укази Президента України, Постанови Кабінету Міністрів України, статті про реформи в державі, здобутки та негаразди в різних сферах життєдіяльності суспільства, розбудову українського війська, волонтерський рух на підтримку армії та громадянський патріотизм.

  Питання соціальної підтримки населення, законодавчі акти, кваліфіковані відповіді на проблемні питання пенсійного забезпечення, читач зможе знайти в таких виданнях, як "Вісник пенсійного фонду України", "Соціальний захист", "Праця і зарплата", "Юрист консультує".

   В бібліотеці  є також періодичні видання для вчителів-предметників та завучів з позакласної роботи, студентів та школярів, які прагнуть до удосконалення професійної майстерності в викладанні предметів та вихованні духовності та патріотизму, одержанні глибоких знань з гуманітарних дисциплін.

  Вчителям української мови та літератури, студентам вузів варто звернути увагу на фаховий часопис "Дивослово", де є цікаві розробки уроків вчителів та методистів, актуальні матеріали з використанням інноваційних форм викладання предмету. В журналі публікуються  статті по патріотичному вихованню в рубриках "З духовної спадщини" та "Постаті". Для ознайомлення з напрямками в літературному процесі сьогодення допоможе рубрика "Новочасна література".

  Методичні розробки різнопланового характеру в журналі "Позакласний час" будуть в нагоді для завучів з позакласної роботи. В них ви знайдете і авторські сценарії до різних святкових урочистостей і поради з превентивного та патріотичного виховання та інформативний календар на кожен місяць.

  Освітянам, особливо керівникам шкіл та вузів, варто познайомитись з єдиним офіційним друкованим виданням Міністерства освіти та культури щотижневиком "Освіта України", де подана офіційна інформація, аналітичні статті з галузей педагогічної науки, матеріали про основні тенденції освітнього і виховного процесів в Україні.

  В 2015 році до читальної зали бібліотеки надходить видання Всеукраїнського конгресу літераторів, який об'єднує більш як 700 поетів, письменників та публіцистів України "Література та життя". Всі 12 сторінок газети присвячені сучасному літературному життю в Україні  і регіонах та за межами країни. Поети-початківці, любителі поезії знайдуть в ній цікавий матеріал (раніше не опублікований) про класиків та сучасників, інтерв'ю з письменниками, авторами нових видань, анонси про книжкові ярмарки та фестивалі.

  З вересня місяця кожен відвідувач бібліотеки має можливість перечитати міжнародний суспільно-політичний тижневик "Дзеркало тижня", який передав до читальної зали патріот рідного міста та книголюб Деримедвідь Володимир Дмитрович. В цій газеті є цікаві аналітичні публікації про внутрішню та зовнішню політику і економіку держави, новини про останні наукові технології, вісті з різних літературних та мистецьких фестивалях.

  Запрошуємо всіх завітати до центральної міської бібліотеки на вул. Артема, 28. Маємо надію, що ви знайдете для себе корисні, цікаві видання.

 

                                                                           Начальник відділу обслуговування В.І.Голопьорова

Категорія: Масові заходи | Переглядів: 724 | Додав: AdministratoR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]