12:49
Пам’ятні дати в історїі залізничого руху у м. Бахмут

Пам’ятні дати в історїі залізничого руху у м. Бахмут

 

                В 2018р. виповнюється дві знаменні дати в історії залізничого руху в нашому місті. 140 років тому, у грудні 1878 р., відбулось відкриття першої залізниці і залізничної станції Бахмут-1 під назвою «Донецька дорога».

                В 1911 – 1912рр. розпочалось будівництво другої залізниці -  «Північнодонецька дорога».  У серпні 1913р., тобто 105 років тому, була офіційно відкрита Микитівська гілка, яка проходила околицею міста у напрямку селища Яма, зараз – м. Сіверськ.

                У 1916р. наше місто відвідав цар Микола ІІ. Саме до його приїзду було збудовано другий вокзал «Бахмут ІІ» на Микитівській гілці. Для заправки паровозів водою збудували Північний ставок.

                В 50-х роках ХХ століття в Артемівську (Бахмуті) знаходилось управління залізничої дороги.

Саме таким чином наше місто має два залізничих вокзали – «Бахмут-І» і «Бахмут-ІІ».

Більше інформації можна знайти на сайті «Вечірній Бахмут» - «Неизвестное об известном: почему в Артемовске два железнодорожных вокзала?»

http://bahmut.com.ua/ourprojects/unknownaboutknown/2359-neizvestnoe-ob-izvestnom-pochemu-v-artemovske-dva-zheleznodorozhnyh-vokzala.html

та «Станция "Артемовск-1" готовится отметить свое 135-летие» http://bahmut.com.ua/news/society/856-stanciya-artemovsk-1-gotovitsya-otmetit-svoe-135-letie.html

Категорія: Оголошення | Переглядів: 475 | Додав: AdministratoR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]