14:32
Національний тиждень читання: читаємо класику і дивимось історичне кіно

#тижденьчитання

#знайдисвоюкнижку

У фонді центральної міської бібліотеки м. Бахмут є раритетні книги, видані ще в ХІХ – першій половині ХХ столітті. Ми дбайливо зберігаємо їх, бо це вже історія, і не тільки видавничої справи, але й історія бібліотек, історія нашого міста.

Серед таких видань є одна дуже цікава книжка. Скромна, маленька у сіро-зеленій обкладинці, пожовтілий від часу папір, тираж всього 15 тис. прим. Один з примірників якимось чудом потрапив до центральної міської бібліотеки. За штампами на титульному листі можна дізнатись про те, які бібліотеки були свого часу в нашому місті. Ця книга - п'єса видатного французького драматурга Ежена Скріба  «Склянка води».

«Склянка води, або Причини та наслідки» — одна з найкращих комедій Скріба. Надзвичайно цікава за змістом, зі складною, але в той же час чіткою інтригою, вона належить до небагатьох його історичних п'єс. Але «історія» в ній лише фон, на якому розігрується майстерно побудована дія, лише привід для блискучої сценічної інтриги, мистецтвом якої Скріб володів з такою досконалістю.

Вперше п’єса «Склянка води» була поставлена в Парижі в театрі «Комеді Франсез» у 1842 році і мала величезний успіх.

В 1957 році відбулась вистава у Малому театрі, за якою знято художній фільм.

Тож пропонуємо вам прийти до бібліотеки на вул. Миру, 28, взяти до рук це рідкісне видання та переглянути  фільм «Склянка води» у Клубі шанувальників кіно 16 грудня о 17.00.

   

Категорія: Масові заходи | Переглядів: 238 | Додав: AdministratoR | Теги: Національний тиждень читання, Ежен Скріб, центральна бібліотека м. Бахмут | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]