14:37
На крилах поезії Лесі Українки

25 лютого виповнюється 150 років від дня народження Лесі Українки (Лариси Петрівни Косач-Квітки) – видатної української письменниці, поетеси, перекладача, громадської діячки. Леся Українка, геніальна українська письменниця, входить до переліку найвідоміших жінок давньої та сучасної України. Ніжна, але сильна духом, пройнята прометеївським вогнем любові до людей, Леся Українка – неперевершений поет боротьби, поет-патріот. Її твори надихають, додають сил та впевненості.

З нагоди ювілейного дня народження письменниці в читальній залі центральної міської бібліотеки експонується книжкова виставка – ювілей «На крилах поезії Лесі Українки». Література, що  представлена на виставці,  познайомить  відвідувачів з  найкращими книгами, присвяченими  її життю та  творчості. Бібліотека має багате зібрання видань творів Лесі Українки різних років - від драми «Камінний господар» (Київ, 1964 р.) до репринтного видання «Стародавня історія східних народів» (Луцьк, 2008р.), яке було створено упродовж 1890-1891 років для навчання молодшої сестри. Пропонуємо звернути увагу на добре відомі в усьому світі твори письменниці: «Горить моє серце», «Лісова пісня», «Сім струн» та інші. ЇЇ лірика сповнена глибокої пристрасті, ніжної душевності, щирої любові до рідної землі.

Унікальний всесвіт Лесі Українки продовжують вивчати. Нова книжка Оксани Забужко « Notre Dame dUkraine: Українка в конфлікті міфологій» - це вражаюча інтелектуальна подорож крізь віки, культури й конфесії в пошуках відповідей .

Сподіваємося, що матеріали виставки стануть не тільки цікавими, але й корисними для учнів, студентів, викладачів, бібліотекарів та, звичайно, справжніх поціновувачів української класики.

Запрошуємо до нашої книгозбірні на перегляд книжкової  виставки  та вивчення творчості талановитої письменниці!

Категорія: Масові заходи | Переглядів: 282 | Додав: AdministratoR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]