08:14
«Мистецтво вишивки одвічне, народне, українське»

      

 

  21 травня – день української вишиванки. З давніх  давен  наші пращури носили вишитий одяг. Вважалось, що кожен з візерунків та елементів вишивки має своє значення та служить оберегом для людини. Тому сучасна молодь, одягаючи вишиванку, ніби повертається до свого коріння та стає ближчою до свого минулого.

Приєднались до Всеукраїнської акції і бібліотекарі центральної міської бібліотеки. Була оформлена експозиція «Мистецтво вишивки одвічне, народне, українське», де виставлено понад 20 інформаційних видань: художньо – мистецькі альбоми, посібники, монографії, фотоальбоми. Книга Мирослави Шандро «Гуцульські вишивки», яка надрукована українською, угорською, англійськими мовами, вже знайшла свого читача. Комісарова Л. С. за схемою з цієї книги вишила орнамент і представила на експозиції. Не залишили байдужим і вишивки, виконані  Петровою В. Це рушник, серветки, ікони.

Які б складні часи не переживав наш народ, але любов до традиційної вишивки у нього ніколи не згасне. І вишивки на виставці тому яскраве підтвердження.

Категорія: Масові заходи | Переглядів: 705 | Додав: AdministratoR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]