09:22
Книгоафіша на зимові канікули. Добірка фантастичних книжок

Ольга Войтенко
У світлі світляків. На порозі ночі. Книга 1

Що станеться, якщо зникне світло? Інтернет? Зв’язок? Як зміняться міста, країни, планета? Чи зможуть сучасні люди жити в нових умовах? Троє підлітків – герої книги Ольги Войтенко «У світлі світляків» – змушені перевірити це на власному досвіді. Єві-Лізі доведеться відкласти планшет і вперше за багато років вийти на вулицю, Тімові – полишити улюблені книжки і стати її провідником у пітьмі, а Максові – заново шукати себе.

Які таємниці приховує темрява? Чи зможуть друзі відшукати світло, коли навколо лише холод і нескінченна ніч? Про це — у першій частині трилогії «У світлі світляків» – «На порозі ночі».

Ольга Войтенко
У світлі світляків. Книга 3. Там, де тиша.

У безмежно темному і засніженому світі загубити одне одного дуже легко. Та що там, у цій темряві можна загубити навіть самого себе. Вирушаючи у подорож, Єва-Ліза, Тім, Анна та Нік хочуть лише одного — знайти Макса. Та чи можливо знайти когось, коли не знаєш, де шукати, а супроти тебе — сама безмежність? Водночас чи можна залишатися на місці, коли десь далеко, там, де тиша, неодмінно мають бути відповіді? Щоправда, можливо, зовсім не ті, яких сподіваєшся...

Андрій Кокотюха
Гімназист і чорна рука

У Першій зразковій гімназії все зразкове – окрім учнів. Про гріхи кожного знає лиховісний незнайомець, який називає себе Чорною Рукою. Хто не виконає його наказів, тому непереливки.

Саме через погрози Чорної Руки починаються небезпечні пригоди звичайного київського гімназиста Юрка Туряниці. Волею долі лише Чорна Рука знає, хто скоїв убивство, в якому звинувачують українського воїна-добровольця. І восьмикласник іде по сліду, як справжній детектив. Разом з київським гімназистом та його друзями ви потрапите в моторошні покинуті будинки, старі київські двори та лігва озброєних бандитів. Поруч із Юрком – простакуватий і мудрий приватний детектив Назар Шпиг, котрий дуже любить змінювати зовнішність, та кумедний Джентльмен на чотирьох лапах...

Нова захоплива детективна повість відомого українського письменника Андрія Кокотюхи обіцяє перерости у цілу серію детективів про пригоди київського гімназиста Юрка Туряниці. Для середнього шкільного віку. За посиланням читайте онлайн! (https://www.litlib.net/bk/154134/read)

Туве Янссон
Країна Мумі - Тролів

До першої із трьох книг серії "Країна Мумі-тролів" найзнаменитішої казкарки Фінляндії Туве Янсон про кумедних мумі-тролів та інших дивовижних істоток, що населяють Долину Мумі, увійшли повісті "Маленькі тролі і велика повінь", "Комета прилітає", "Капелюх Чарівника".

Книга, яка стала улюбленою у мільйонів дітей та батьків по всьому світу. Так-так, це все про книгу «Країна Мумі-тролів» Туве Янссон. Перша з серії книг про Мумі-Тролів оповідає про малого Мумі-Троля та його маму, які разом з дивакуватим Звірятком вирушають на пошуки тата Мумі-Троля. Друзі проходять безліч випробувань та перешкод на шляху. І, врешті, знаходять того, кого шукали. Природні стихії, несподівані чужинці, дивакуваті незнайомці та ще багато всього, що трапляється чи кого зустрічає дружня команда, навчить малят та молодших школярів бути сміливими, дружніми, слухняними та безстрашними. Прочитайте цю цікаву книжку за посиланням (https://mognb.ru/books/1335133-krana-mum-trolv-kniga-persha/read)

Кетрін Патерсон
Міст у Терабітію

Ціле літо Джесс Еронс тренувався, щоб стати найкращим бігуном у п’ятому класі. І досягнув би мети, якби його не випередила новенька, Леслі Берк. Але цей програш не стає на заваді справжній дружбі, і діти цілими днями пропадають у лісі, де вигадують чарівне королівство — Терабітію. А в реальному світі на них чекають труднощі в школі, випробування на міцність, дрібні страхи і… розуміння, що треба завжди рухатися вперед.Зворушливий світ Терабітії, а також щемка історія дружби назавжди залишаться в пам’яті дітей і дорослих.

«Міст у Терабітію» увійшов до переліку найвизначніших творів дитячої літератури за версією Американської літературної асоціації, до списку «Відомі дитячі книжки» за версією ALA та здобув нідерландську премію «Срібний олівець». Прочитайте цю книжку, просто клацніть на посилання.( https://knizhnik.org/ketrin-paterson/most-v-terabitiju/1)

Чарльз Діккенс
Різдвяна історія

Опублікований у середині грудня 1843 року шеститисячний наклад «Різдвяної пісні» розійшовся ще до Різдва, та й наступні наклади розкупили дуже швидко. Внутрішній «поштовх» дав англійцям Чарльз Діккенс своєю «Різдвяною піснею» – саме вона внесла в святкування потужний животворний дух морального й духовного очищення, доброчинності та єднання всіх людей у любові до Спасителя. Своєю повістю Діккенс заклав­ основи своєрідної «різдвяної філософії», яка культивується відтоді не лише в Англії, а й у всьому Західному світі. Читайте онлайн (https://www.ukrlib.com.ua/world/printit.php?tid=8610).

Володимир Рудківський
Гості на мітлі

Стара відьма разом зі своїм слугою, чаклунським котом Аристархом, отримала відрядження з Лисої гори. Вона має прилетіти до рідного села, де ще малою зазнала безліч принижень та образ, і викрасти якусь дівчинку для того, щоб зробити її своєю ученицею. Спочатку страшні посланці навіть перевиконують план... Можна почити онлайн книгу (https://www.ukrlib.com.ua/books/printit.php?tid=13400)

Астрід Лінгрен
Пеппі довга панчоха

Дівчинка, для якої затісні будь-які рамки, — фантазерка, бунтарка, жартівниця. Неймовірно сильна. Неймовірно щедра. І трішечки самотня. Хочеш подружити з нею? Тоді мерщій розгорни книжку уславленої шведської письменниці Астрід Ліндґрен і поринь у пригоди Пеппі Довгапанчохи — доньки капітана, який став найсправжнісіньким негритянським королем.

Пеппі Довгапанчоха — персонаж низки дитячих книжок шведської письменниці Астрід Ліндгрен, чудернацька дівчинка, що мешкає у маленькому містечку в Швеції в невеличкому будинку з садочком поряд із домівкою Томмі та Аніки.

Шведською мовою ім`я та прізвище дівчинки звучить як Піппі Лонгструмп, а повне ім`39;я — Піппілотта Віктуалія Рулльгардіна Крусмінта Ефраїмсдоттер Лонгструмп. Їй одинадцять років, і в неї нема батьків. Її мама померла й стала янголом, а тато був моряком, з яким Пеппі плавала морями всього світу. Він не повернувся з плавання, але Пеппі вірить, що він живий і став негритянським королем. Разом з Пеппі на віллі Хованка живуть мавпочка пан Нільссон та кінь. Пеппі має руде волосся, заплетене у кіски, що стирчать обабіч голови, і всіяне ластовинням обличчя. Пеппі дуже сильна, дужча за десять поліцаїв. Пеппі спить з ногами на подушці й взагалі робить, що їй заманеться. За посиланням читайте оповідання онлайн!
(https://www.ukrlib.com.ua/world/printit.php?tid=1329)

Роальд Дал
Відьми

«Відьми» — одна з найпопулярніших дитячих повістей Роальда Дала, довкола якої поміж читачами точиться чи не найбільше суперечок. Нарешті українські «малята від 5 до 105» теж мають можливість її прочитати.

Семирічний хлопчик втрачає у автокатастрофі обох батьків, і починає жити зі своєю бабусею. Спершу вони мешкали у Норвегії, але через особливі умови у заповіті батьків, мусили переїхати до Великої Британії. Бабуся розказує малому багато історій, зокрема виявляє, що вона є відьмологом-пенсіонером, і знає багато про відьом, яких її онукові потрібно остерігатися. Уже в Англії хлопчик вперше зустрічається із відьмою, але йому вдається щасливо уникнути будь-яких проблем. Вони планували поїхати на літні канікули до Норвегії, але бабуся захворіла на запалення легень, тож тривала подорож її могла вбити. Тому натомість вони вирушили до курортного містечка Борнмут, зупинившись у готелі «Маґніфісент». Бабуся подарувала йому двох білих мишок — Вільям і Мері — і там хлопчик їх почав дресирувати. Менеджер готелю заборонив йому випускати мишей, тож хлопчик шукав і знайшов у готелі порожню кімнату. Ця порожня кімната виявилася залою, заброньованою для щорічних зборів Королівського товариства із запобігання жорстокої поведінки з дітьми (КТЗЖПД), члени якої й виявилися англійськими відьмами. Хлопчику вдалося підслухати усі плани відьом, на власні очі побачити Верховну Відьму Світу та дію магічного зілля «Мишороб уповільненої дії, формула 86», яке вони випробували на Бруно. Але хлопчику не пощастило — відьми вловили його запах і перетворити його на мишу.Перетворення стосувалося тільки фізичного вигляду, тож мишолюдина залишається здатною говорити своїм голосом, думати тощо. Хлопчик тікає від відьом, усе пояснює своїй бабусі. Вони вирішують роздобути мишороб і спробувати підлити його до їжі, якою будуть вечеряти самі ж відьми у готелі. Хлопчику вдається це все зробити, й усі відьми Англії, разом із Верховною Відьмою, перетворюються на мишок, яких винищує персонал готелю.Хлопчик та бабуся повертаються жити до Норвегії. Там бабусі вдається довідатися, де у Норвегії розташована штаб-квартира Верховної Відьми, і вони вирішують самостійно зробити мишороб, рецепт якого підслухав хлопчик на зборах в Англії, й перетворити усіх відьом у штабі на мишей, запустити туди котів, а потім знайти адреси усіх відьом світу, щоб поодинці їх знищити. Книжку можна прочитати онлайн. Пройдіть за посиланням (https://chtivo.org.ua/literature/ditjacha/6517-vidmi.html)

Сашко Дерманський
Стонадцять халеп

Написати сімейну історію, яка зацікавить і дітей, і їх батьків, і навіть бабусь із дідусями, не так вже й просто, але Сашко Дерманський справжній майстер літературного слова, тому навіть з такою задачкою здатен впоратись. У цьому ви й самі зможете переконатись, коли будете читати онлайн книгу «Стонадцять халеп Остапа Квіточки» Сашка Дерманського українською мовою на нашому віртуальному ресурсі. У цій історії є і гумор, і пригоди, і навіть трохи романтики, а всі жарти добрі і зрозумілі читачам будь-якого віку. У центрі сюжету знаходиться Остап, молодий чоловік, який обрав непросту, але важливу і навіть у чомусь благородну професію. Він учитель, якому чомусь постійно не таланить у житті. І є ще один персонаж зі складним іменем Вельзепер, який мав би бути дідьком, але трохи «не доріс» до такого статусу. На кожного з цих героїв чекають свої пригоди, за якими буде дуже весело спостерігати. Остап Квіточка працює у маленькій сільській школі, до якої от-от має навідатись з перевіркою комісія. І якщо щось піде не так, навчальний заклад просто закриють, чого б головному герою дуже не хотілось. От і доведеться йому докласти всіх зусиль, щоб врятувати школу і не втратити свою роботу.

Луїза Мей Олкотт
Маленькі жінки

Роман «Маленькі жінки» Луїзи Мей Олкотт збирає урожай слави вже майже два століття. Його називають одним з найвідоміших у світі творів американської літератури для юнацтва.

Четверо юних сестер — Мег, Джо, Бет та Емі, які народилися в заможній родині, а нині потерпають від бідності, хоч інколи й нарікають на долю, але день у день вчаться наповнювати душу добром та милосердям.

Кожна з них має свої риси характеру, вирізняється неповторною зовнішністю і манерами, світобаченням та інтересами. Але вони люблять одна одну та батьків, вміють знаходити радість у простих речах і тим самим творять навколо себе атмосферу справжності, яка притягує інших. За посиланням можно почитати книгу.( https://www.ukrlib.com.ua/world/printit.php?tid=8468 )

Категорія: Оголошення | Переглядів: 109 | Додав: AdministratoR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]