15:29
«Гідність та свобода – цінності сучасних та майбутніх поколінь»

 

     «Гідність та свобода – цінності сучасних та майбутніх поколінь» - за такою темою в листопаді в  центральній міській бібліотеці відбувся «круглий стіл», приурочений до Дня гідності та свободи. Поговорити про звитяжні дні минулорічної давності,  коли на площі Незалежності вирував Евромайдан, зібрались представники громадських організацій,  волонтерська  група «Український Бахмут», учні профліцею, студенти та викладачі ВУЗів міста, учасники Евромайдану - Андрій Лоза, Володимир Курило, Микола Джміль і просто не байдужі до тих подій артемівчани.

         Учасники "круглого столу" переглянули відеоролик про хроніку подій на Майдані з 21 листопада по 1 грудня 2013 року. Цікавими були виступи учасників Евромайдану Володимира Курило, який свою розповідь супроводжував показом фотографій, поета Миколи Джміля,  учасника багатьох акцій протесту,  Андрія Лози, який розказав про своє осмислення Майдану та героїчні вчинки своїх побратимів.

Науковий співробітник Артемівського краєзнавчого музею Дишева Наталя Вікторівна дала цікаву історичну довідку про нашого земляка, поета, провідника національної ідеї М. Ф. Чернявського, який ще на початку ХХ століття боровся своїм поетичним словом за гідність і свободу українців.

Зі своїм баченням європейських цінностей виступив Денис Сергієнко, який волонтером об’їздив всю Україну та побував в багатьох європейських країнах.

Ведуча «круглого столу» надала можливість кожному із його учасників висловитись щодо прийнятності європейських цінностей та інтеграції України в Європу.

Молодь, яка була присутня на «круглому столі»,  підтримала ідею інтеграції європейських цінностей в українське суспільство і завірила старше покоління, що вони є патріоти своєї Батьківщини і бажають жити в мирній, сильній і процвітаючій Україні, в якій би було верховенство Закону, поважалась би людська гідність, був присутній плюралізм думок і де б ніколи не порушувались їх конституційні права.

І на завершення розмови, усі були згодні з Іриною Волковою, яка сказала що кожен з нас повинен розпочати з себе, щоб побудувати європейську Україну і бути гідним її сином.

Ведуча побажала всім миру і злагоди в діях і кращого життя на нашій українській землі.

Категорія: Масові заходи | Переглядів: 780 | Додав: AdministratoR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]