14:15
Флеш-моб «Кулька за віршик»

 

Щороку – 2 квітня, в день народження великого казкаря Г. К. Андерсена, весь світ відмічає Міжнародний День дитячої книги. Це свято з’явилося в 1967 році за ініціативи видатної діячки світової літератури для дітей Елли Лепман - організатора Міжнародної ради з дитячої книги. Тим самим підкреслила величезне значення письменника та роль дитячої книги у духовному й інтелектуальному розвитку нових поколінь земної кулі.

     З цієї нагоди міська бібліотека для дітей провела незвичайний флеш-моб  «Кулька за віршик». Флеш-моб розпочався у бібліотеці літературною вікториною за творами Г.Андерсена, українських казкарів та письменників. На свято завітали дошкільнята д/с №10 «Кристалик» з вихователями та учні початкових класів шкіл міста. Вони навперебій декламували улюблені вірші, і кожний читач отримував у подарунок - яскраву кульку.    Наприкінці всі присутні читачі і бібліотекарі голосно і одночасно прочитали вірш про сім'ю, маму і татка.

Друга частина флеш-мобу відбулася на вулиці міста. Святкова колона читачів і бібліотекарів з кульками, дитячими книгами, яскравими плакатами про книгу рухалася вулицями міста. Бібліотекарі зупиняли дорослих і дітей розповідали їм про свято, про міську бібліотеку для дітей, роздавали візитівки про послуги та режим роботи бібліотеки,  знайомили з новими дитячими книгами.

            Всі жителі громади, яких зупиняли бібліотекарі і діти згадували книги свого дитинства і з великим задоволенням читали улюблені  вірші. Воїни національної армії, яких  святкова колона зустріла на вулиці, теж долучилися до читання віршів у цей  день, із задоволенням приймали подарунок – яскраві кульки.

  Бібліотекарі і читачі раділи з того, що книгу люблять жителі нашого міста, пам’ятають про те, як вони в дитинстві були читачами бібліотеки. Добре, що є таке свято, яке допомогло привернути увагу до бібліотеки та до книги. То ж, бібліотека для дітей запрошує всіх жителів громади завітати до бібліотеки і познайомитися з новими книгами та творчістю дитячих письменників.

Категорія: Масові заходи | Переглядів: 766 | Додав: AdministratoR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]