10:55
«Європа на українському просторі»
20 травня центральна міська бібліотека традиційно відзначає в своїх стінах День Європи в Україні. Цікавий матеріал, представлений на книжково-ілюстративній виставці "Пізнаємо Європу разом", розкривав сутність Євросоюзу та стратегію інтерграції України в ЄС.

В цей день в читальному залі відбувся криглий стіл "Європейські традиції та європейські реалії". Його учасниками були громадські організації, бібліотекарі, працівники музею, викладачі навчальних закладів міста.

Про історичні відомості та традиції відзначення Дня Європи в західних країнах і в Україні розповіла начальник відділу обслуговування центральної бібліотеки Голопьорова В.І. Її розповідь доповнювалась відеопоказом святкових заходів в Європі.

Цікаву інформацію про економічні та культурні зв’язки з європейськими країнами з середини 19 століття до сьогодення подали співробітники музею Семенкова М.О. та Дьяконова Є.Б.

Інтеграційним процесам Україна - Європа присвятила свій виступ викладач ДОНУЕПа Соколова Т.А.

Після виступів було жваве обговорення учасників про європейські цінності: свободу, демократію, толерантність, верховенство права, людську гідність, рівність, права людини.

Категорія: Масові заходи | Переглядів: 1040 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]