08:26
До мови серцем пригорнись

Напередодні Міжнародного дня рідної мови, який відзначається 21 лютого, в міській бібліотеці для дітей пройшов цикл заходів.

Протягом тижня читачі бібліотеки знайомились з книжковим переглядом «Рідна мова – коріння нації». На перегляді були представлені книги письменників, які плекали рідну мову, зберегли її і донесли до нас. Це відомі всім: Григорій Сковорода, Г. Квітка-Основ’яненко, Л. Глібов, І. Франко. Для молодших читачів на перегляді представлена книга відомої української поетеси Г. Чубач «Українчики ідуть», яка містить кращі твори для дітей: лічилки, загадки, швидкомовки, казки, вірші, пісні. Книга Н. Хаткіної «Мови чисте джерело» дає змогу дітям 5-7 років поринути у світ рідної мови та, граючись та сміючись, розвивати фантазію. У бібліотеці представлені й інші книги: «Розмова про мову», «Наша мова солов’їна» Т. Пакалюк; «Мовні скарби» А. Мовчун. Біля перегляду проводились тематичні бесіди.

20 лютого до Міжнародного дня рідної мови в читальній залі школи-інтернату бібліотекар провела пізнавальну годину «Кращої, ніж рідна, мови не буває». Під час заходу діти цікаво провели час: грали в мовні ігри, змагались у вікторини, активно висловлювали свої думки, читали вірші, із задоволенням читали книги українських письменників, переглядали періодичні видання. Захід був пізнавальним, веселим і дуже сподобався дітям. Лунали теплі і щирі слова про рідну мову.

Бажаємо всім берегти рідну мову і запрошуємо до бібліотеки прочитати всі згадані книги.

 

Переглядів: 775 | Додав: AdministratoR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]