08:47
До Дня зелених свят

 

До Дня Святої Трійці та Зелених свят 16 червня 2016 року біля міської бібліотеки для дітей пройшла креатив-майстерня «Віночок мій зелений». Ця майстерня – це ще одна форма роботи дитячого інтелектуально-розвиваючого центру, спрямована на виявлення і розвиток творчих здібностей дітей.

         Напередодні Зелених свят дітям запропонували зробити з різнотрав’я віночки-обереги, котрі робили ще у давнину наші предки на щастя, удачу, здоров’я і захист від усіх бід. Дітям розповіли про саме свято, про кожну представлену траву та її символічність. Звідси і назва свята, бо все навкруги розквітає і зеленіє.  

Майстрині творчої майстерні «Оберіг» Тетяна Дмитрівна Гольц та Світлана Анатоліївна Кравченко показували, як плести віночок. Допомагали їм бібліотекарі. Каркаси віночків були виконані заздалегідь із лози. Трава, яку потрібно було вплітати у віночок, пропонувалася різна: м’ята, любисток, деревій, чорнобривці, ромашка. Кожна з них символізує оберіг.

         Всі дітки старанно плели віночки, привертаючи увагу перехожих, які теж приєднувалися до творчого процесу. Віночки кожен зміг узяти з собою, адже це власноруч зроблений оберіг.

         Спеціально до Зелених свят у міській бібліотеці для дітей експонуються композиції «Квіткова надія» та «Пори року», виконані майстринею Т. Д. Гольц у техніці модульного орігамі. Запрошуємо всіх бажаючих подивитися на ці незвичайні вироби!

Категорія: Масові заходи | Переглядів: 690 | Додав: AdministratoR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]