12:04
День вишиванки в бібліотеці

День вишиванки в бібліотеці

 

17 травня ц.р. Україна святкує День вишиванки. Для українців вишиванка - не просто одяг. Це символ культури народу, спосіб самовираження, етнічної приналежності, символ роду, красоти і творчого розвитку. Сучасні майстри відтворюють старовинну традиційну українську вишивку, переносячи унікальні орнаменти на сучасні речі.

У цей день працівники центральної міської бібліотеки провели культурно – мистецьку акцію «День української вишиванки». Бібліотекарі вирішили не просто вбратися в національний одяг, а й провели просвітницьку роботу, спрямовану на відновлення національної памяті та традицій.

До Дня вишиванки на абонементі ЦМБ оформлена виставка одного експонату – вишиванки, якій вже близько 70 років. Ця вишиванка була виготовлена мешканкою села Хухра Ахтирського району Сумської області  Зузою Наталією Андріївною у  50-ті роки ХХ ст. Інтерес представляє оригінальний крій рукава – з ластовицею, рукава оздоблені буфами, попереду – защипи. Ця вишиванка надана користувачем бібліотеки Захаровим С.Д.

В читальному залі до уваги користувачів представлена виставка творчих робіт бахмутчанки Жуганової Віри Василівни «Душа мого народу - рушники », де представлено понад 10 рушників. Це рушники з рослинним і геометричним орнаментом, виконанні у різних техніках шиття, різних кольорах і вирізняються особливим стилем та оригінальністю.

 

Категорія: Масові заходи | Переглядів: 518 | Додав: AdministratoR | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]